Gå til hoved-indhold
Test
Test
Test
Test

RM 970 i plywood på kun 4,2 ton - få en rundvisning til søs

Turbåde må godt være let på rattet. Det er denne franske RM 970 vi testede. Vi giver her en rundvisning på den noget dyre sag i krydsfiner.

Af Troels Lykke |

Båden til 1,3 mio. kroner sejlklar, er vældig lys og dejlig anderledes i farverne. Ligner ikke et mørkt møbel. RM 970 er bred og har dermed meget plads. Lige nu er der over et års leveringstid på båden, der bygges i La Rochelle. Foto: Troels Lykke

Bemærk den buttede stævn, men se også at båden er smallere ved vandlinjen. Båden er bygget i plywood (krydsfiner). Bådens bredde gør at båden har god stabilitet og fordi den er let, så rykker båden fint i bølgerne. Foto: Troels Lykke

Læs mere om båden fra La Rochelle

 

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites