Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
JPK 10.30 surfer til den store guldmedalje med sin flade bund. Her et foto fra fabrikkens hjemmeside. Foto: Jean-Marie Liot/JPK
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Solo-sejler Anders Johansen ventede 18 måneder på sin JPK 10.30 - nu fortæller han om den

- De fleste væsentlige nyskabelser på bådfronten kommer i disse år fra Frankrig. Derfor valgte jeg en helt ny JPK 10.30, der har klaret sig godt i Silverrudder, siger den 54-årige solo-sejler og arkitekt Anders Johansen fra Vejle. Han har tidligere sejlet Danmark Rundt alene.

Af Troels lykke |

Anders Johansen, hvorfor har du købt en JPK 10.30?

- Efter 11 gode år med min gamle Dehler 36db havde behovene ændret sig hen mod noget enklere, hurtigere, lidt mindre og mere moderne. De fleste væsentlige nyskabelser på bådfronten kommer i disse år fra Frankrig. Derfor var det naturligt at kigge den vej, og da JPK-bådene er kendt for kvalitet, moderne design og fantastiske resultater på kapsejladsbanerne, blev det sådan en båd. JPK er samtidig et nicheværft uden makedsføringsafdeling, messebesøg, forhandlere og lignende fordyrende led. Du skal tage til Lorient og banke på porten og stille dig op i køen. Halvandet års ventetid plus det løse tog det, før jeg kunne få leveret den.

Hvordan sejler den?

- Den vil gerne fremad og vil gerne plane fra 7-8 m/sek., den er meget letsejlet, kommer hurtigt op i fart. Alle snore sidder de rigtige steder, sejlene kan trimmes i alle retninger, og kvaliteten på beslag, tovværk, rig med mere er generelt høj. Jeg har ikke prøvet den i rigtig hårdt vejr endnu, men til Silverrudder 2018 (solo om Fyn, red.) vandt de to JPK-både, der deltog, i hver deres klasse i ganske hårdt vejr.

Hvordan er den i forhold til din tidligere Dehler 36?

- Den er cirka to tons lettere, mere letdrevet og styrevillig, hurtigere oppe i fart, og det er generelt lettere at håndtere genakker/bovspryd end spiler. Båden trækker samtidig klart flere tilskuere og nysgerrige sejlere i havnene.

Hvad skal du sejle i år?

- AFI 2Star Light i morgen lørdag med min datter, Vegvisir Race og Silverrudder efter sommerferien og forhåbentlig noget Danmark Rundt Singlehand fra Aarhus og Palby Fyn Cup 2021, måske Baltic 500 plus det løse på klubniveau i Vejle. Derudover skal jeg selvfølgelig også bruge den på ferietur med min kone nogle uger til sommer, forklarer Anders Johansen om JPK 10.30'eren.

Cirka 1,5 mio. kroner leveret og sejlklar - gætter vi på

Om prisen på båden siger han:

- Der er ingen brugte til salg, min er nummer 12 i serien, og ventetiden var 18 måneder for mit vedkommende. De officielle prislister siger, at den kan fås til cirka én mio. kroner,  dog uden sejl, elektronik og udstyr.

På Minbaad.dk gætter vi på, at prisen derfor ligger på cirka 1,5 mio. kroner, leveret i Danmark.

JPK 10.30 i tal

Design: Valer
Længde: 10,34 m
Længde, vandlinje: 9,06 m
Bredde: 3,24 m
Dybgang: 3,6 t
Motor: Volvo 20 cv
Kølvægt: 1.500 t
Dybgang: 1,98 m
Fok/genua: 25 kvm
Asymmetrisk spiler: 105 kvm
Symetrisk spiler: 95 kvm 
Værft: www.jpk.fr (Frankrig)

content-loader
content-loader
content-loader