Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Volvo-team finder amerikanske kvinders båd i Stillehavet

I oktober trak sejlerkvinderne overskrifter, da de efter at have drevet rundt på Stillehavet i flere måneder blev reddet. Turn the Tide on Plastic sejlede tæt forbi den forladte båd.

Af Sara Sulkjær |

Måske husker du historien om de to kvinder, der med hunde ombord drev rundt i Stillehavet i 150 dage, som vi skrev om her? Nu er sejlernes båd atter kommet i søgelyset. Volvo-båden Turn the Tide on Plastic mødte tirsdag sejlbåden - flydende. 

- Vi kiggede gennem kikkerten, da der ikke var noget tegn på vores AIS og kontaktede race kontrol. Vi kaldte over VHF'en uden svar, fortæller skipper Dee Caffari på teamets Facebookside

Kan blive en god cruiser 

En drone blev sendt i luften for at tage fotos af den tilsyneladende forladte båd, der bar præg af de drivende dage på havet: 

- Hun lå temmelig lavt i stævnen, og hendes storsejl var skyllet over siden, men resten af hende så ud som om, at hun kunne blive en god cruiser, forklarer Caffari. 

Med billederne i hånden kunne Volvo Ocean Races kontrolcenter fortælle, at der var tale om sejlbåden Sea Nymph. En båd, der ikke var blevet sendt mod havbunden, som det ellers er kutyme, inden de nødstedte amerikanske kvinder forlod båden i oktober. 

Store konsekvenser om natten 

Ombord på Volvo-båden er lettelsen derfor stor. Havde teamet mødt båden i mørke, kunne situationen have fået fatale konsekvenser, som det også sås i forbindelse med Vestas-ulykken nær Hongkong: 

- Vi er taknemmelige for, at vi så hende om dagen, da dette kunne have været en meget anderledes historie, hvis vi var kommet på tværs af hende om natten, understreger skipperen. 

Uden lanterner eller andre signaler er båden umulig at se - også for de øvrige sejlere, der fremover vil færdes i området. Sejlbåden får nemlig fortsat lov at sejle sin egen sø, da Caffari vurderede, at teamets sejltid til Auckland ikke ville blive korrigeret, hvis de tog båden på slæb.

Se mere om episoden i videoen øverst i artiklen.

content-loader
content-loader
content-loader