Gå til hoved-indhold
Max Peters, der sandsynligvis var i 70'erne, faldt søndag overbord fra en Adams 10. Det er ikke Peters båd, der ses på billedet. Foto: Adams 10 StateKapsejlads
Max Peters, der sandsynligvis var i 70'erne, faldt søndag overbord fra en Adams 10. Det er ikke Peters båd, der ses på billedet. Foto: Adams 10 State

Kapsejler druknet i Australien: Faldt over bord i hård vind

Max Peters, der var skipper på en Adams 10 under Association Cup, mistede søndag livet under sejladsen. Den erfarne sejler bar redningsvest.

Af Sara Sulkjær |

Der ligger en tung skygge over dette års Association Cup, der blev forsøgt sejlet søndag 15. april. I stævnets første sejlads faldt den erfarne sejler og skipper ombord på en Adams 10, Max Peters over bord. 

Ifølge Royal Yacht Club of Victoria, som Peters repræsenterede under cuppen, opstod ulykken, da båden sejlede læns, men pludselig skar op i vinden. Dermed var båden umulig at styre, og Peters, der bar redningsvest, blev skyllet i vandet. 

Flere kapsejladser aflyst 

En MOB-situation, der derfor sandsynligvis ikke var opstået i mildere vejr. Selvom metereologerne lovede hård vind, og bølgerne var 1,5-2,5 meter høje, valgte sejladsledelsen nemlig at skyde stævnet i gang: 

- Vi var overraskede over, at sejladskomiteen startede sejladsen i de forhold, fortæller en sejler ifølge mysailing.com.au, der samtidig understreger, at beslutningen om sejladsens afholdelse stemte overens med reglerne. 

Alligevel valgte flere andre kapsejladser i området omkring Port Phillip Bay, ifølge The Age, at lade deres deltagere blive på land. 

En sand gentleman 

En forklaring fra Sandringham Yacht Club, der arrangerede sejladsen, er endnu ikke offentliggjort. I stedet skriver klubben sammen med Peters sejlklub, Royal Yacht Club of Victoria: 

- For øjeblikket er vores tanker primært hos Max, der var kendt som en sand gentleman i vores sport. Vores dybfølte kondolencer går til hans familie, besætning og venner.

content-loader
content-loader
content-loader