Gå til hoved-indhold
Ingen ved, hvad der er hændt de to sejlere, der forsvandt i starten af maj. Foto: PrivatfotoTur
Ingen ved, hvad der er hændt de to sejlere, der forsvandt i starten af maj. Foto: Privatfoto

To erfarne sejlere savnet på Atlanten - kystvagten har opgivet

2. maj udsendte langturssejlere fra Italien et sidste nødsignal ombord på en 47-fods Beneteau. Håbet er, at sejlerne befinder sig i redningsflåden, fortæller en italiensk sejler til minbaad.dk

Af Sara Sulkjær |

Et 98 sekunder langt nødsignal. De sidste livsbekræftende tegn, man har fra 53-årige Aldo Revello og Antonio Voinea på 31 år.  

14 dage er gået, og trods eftersøgninger på Atlanterhavet er der endnu ingen spor efter de italienske sejlere. 

- Til at begynde med var undersøgelsen ledet af et portugisisk skib, som efter tre dage havde fuldført proceduren og returnede til basen. Alligevel står håbet tilbage om, at de to sejlere er i redningsflåden, skriver sejler Giuliana Rogano, der har fælles venner med de forsvundne italienere, til minbaad.dk. 

300 sømil fra Azorerne 

De erfarne sejlere, der har kone og forældre, var på vej fra Martinique til italienske La Spezia. Efter et stop på Azorerne 28. april satte italienerne kursen mod Gibraltar i deres Beneteau Oceanis Clipper 473 "Bright". 

Så langt kom de aldrig. Onsdag den 2. maj kl. 13:00 udsendte de et nødsignal via den personlige nødsender EPIRB. 

Et signal, der blev opfanget af den portugisiske kystvagt og lokaliseret til positionen 37° 35’ N – 17° 57’ W, omkring 300 sømil øst for Azorerne. 

Eftersøgningsskibe vendt tilbage  

Siden har ingen hørt fra sejlerne. Heller ikke den italienske kystvagt, der 7. maj igangsatte en 48 timer lang eftersøgning i området sammen med et portugisisk skib, der vendte tilbage 11. maj.  

- Der er ikke fundet noget i havet, understreger Giuliana Rogano, der fortsat bevarer håbet om at finde landsmændene i live. 

 
Det er i dette område, at sejlerne formodes at befinde sig. 

content-loader
content-loader
content-loader