Gå til hoved-indhold
Når Mick Høy om få måneder krydser Atlanten, hopper en gammel kammerat fra England med ombord. Heller ikke han har sejlerfaring. Foto: PrivatfotoTur
Når Mick Høy om få måneder krydser Atlanten, hopper en gammel kammerat fra England med ombord. Heller ikke han har sejlerfaring. Foto: Privatfoto

Uerfaren dansker sejler til Chile i en B31 for at hente sin hund

Fem gange har Mick Høy været på vandet i sin nyindkøbte B31. Alligevel sætter danskeren, der ikke tidligere har sejlet, i dag kursen mod Sydamerika.

Af Sara Sulkjær |

En enkelt signatur, 95.000 kroner fattigere og en B31 rigere. 40-årige Mick Høy kunne den 8. juli kalde sig bådejer for første gang.

Få måneder tidligere var danskeren vendt hjem fra Chile, hvor han i otte år havde levet af at udleje motorcykler til turister. I det sydamerikanske land efterlod han også sin bulldog. En hund, der bogstaveligt talt blev menneskets bedste ven: 

- Jeg synes, at man har et ansvar, og derfor kan jeg ikke bare give ham væk. Måske får jeg problemer med at føre ham hjem, men det må jeg tage, som det kommer, forklarer Mick Høy til minbaad.dk. 

Gav løfte i en brandert 

Siden har eventyreren, der er uddannet flymekaniker, arbejdet størstedelen af døgnets timer for at få båden klar til afgang i dag, lørdag. 

- Sådan et projekt tænder mig. Jeg har haft feber de sidste dage, men alligevel knokler jeg. Nogle dage går jeg i seng kl. 02 og står op igen tidligt om morgenen, fortæller den kommende langturssejler.

Ét er dog at få båden klar. Noget ganske andet er at få B31'eren ud af havnen, gennem Kielerkanalen, over Atlanten og videre rundt om jorden. 

Uden et imponerende sejler-CV med længere kapsejladser, flotte kurser og fine beviser ligger det langt fra i kortene, at Høy skal begive sig ud på en så lang sejlads, som de fleste sejlere med respekt for sig selv vil bruge flere år på at planlægge.  

- Jeg sad i en brandert og sagde, at jeg indenfor to år ville sejle jorden rundt. Dét løfte bliver nu til virkelighed på blot to måneder, forklarer Mick Høy. 

Kan ikke læse søkort 

Mens hænderne uden tvivl er skruet rigtigt på til at klare de tekniske problemer, der uden tvivl vil opstå undervejs, halter Høys sejlegenskaber derfor efter.  

- Jeg kan ikke finde ud af at læse et søkort, og jeg ved ikke helt, hvordan jeg kommer ind til Kielerkanalen. Egentlig ville jeg gerne have haft et navigationskursus, men jeg kan simpelthen ikke nå det, forklarer den modige dansker. 

I stedet har Høy downloadet de digitale søkort fra Seapilot og Navionics på sin iPad, ligesom han har en ældre GPS ombord. Kort, der skal lede ham hele kloden rundt, mens venner og forældre med krydsede fingre sagte følger med fra sidelinjen. 

For Høy kommer til at sejle solo på store dele af turen. Her er han alene om at trimme sejlene, finde den rette kurs, aflæse strømtabeller, og alene når den mørke følelse af afmagt rammer sejleren som en knytnæve i ansigtet: 

- Jeg kommer til at sidde og græde og tænke, at nu kan jeg ikke mere. Det gør man jo på et tidspunkt. Men der kommer altid noget godt igen, forklarer han optimistisk.

Der er risici 

Alligevel har han gemt en række flasker med alkohol under læ. Hvis det værste skulle ske, kan flaskerne tømmes, og døden ses i øjnene med et langt mere sløret blik. 

Høy forklarer om de barske planer med en varm latter. Imidlertid fornemmes det, hvordan der måske trods alt gemmer sig en gran af sandhed bag de ironiske grin. 

For at en række farer følger i kølvandet på den 31 fod lange sejlbåd er Høy tilsyneladende udmærket klar over. I stedet for at rette blikket mod agterstavnen og bølgerne, der slår mod hækken, foretrækker han dog at vende øjnene mod lyset i horisonten: 

- Hvis jeg kommer helskindet igennem det, så er det fornuftigt. Der er selvfølgelig nogle ricisi, men dem gider jeg ikke spekulere på. Jeg tænker turen som et spændende eventyr, forklarer bådejeren. 

Lever ikke for samfundet

Om det er midtvejskrisen, der trykker, eller det blot er ønsket om den ultimative frihed og en flugt fra stramme samfundsstrukturer, ved Mick Høy ikke.

Sikkert er det kun, at han der, midt på vandet på sine 31 fod, med oprigtighed kan skråle med på Nik & Jays kæmpehit 'Lev mens du gør det':

- I dag skal du leve for samfundet. Jeg vil egentlig bare gerne arbejde, når jeg har behov for pengene. Du er sat her i verden for at have en god tid, og for mig er det at udforske og lege, slutter den dristige sjællænder. 

Sejleren kaster fortøjningerne lørdag kl. 15.00 i Ishøj. På Facebook vil turen løbende kunne følges her

Om 3-4 måneder regner Mick Høy regner med at ankomme til Chile, hvor han skal forenes med sin bedste ven. Foto: Privatfoto

Efter det første regnskyl var B31'eren plaskvåd om læ. Et problem, der nu er rettet op på. Foto: Mick Høy

content-loader
content-loader
content-loader