Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Vestas-båden ankommet til Itajaí - Jena tog imod

Teamet kan ånde lettet op, efter at VO65'eren mandag nåede Brasilien. Nu har holdet fem dage til at blive klar til start søndag. Jena Mai Hansen sejler med til Newport.

Af Sara Sulkjær |

Ni dage. Så længe skulle Team Vestas 11th Hour Racing bruge på at transportere den blå VO65'er fra Falklandsøerne til brasilianske Itajaí for motor og nødrig. 

En hurtig sejlads, der kan vise sig at få afgørende betydning for teamet, der smed masten efter at have rundet Kap Horn: 

- Der er fem dage til den næste start, så der er masser af tid til at få båden klar, få riggen monteret og blive kapsejladsklar, fortæller en glad Damian Foxhall, der har stået i spidsen for transportsejladsen. 

Ny mast ligger klar 

Det fem mand store transportteam blev da også modtaget med klapsalver fra sejlere og andre fra Vestas-holdet, da de mandag anduvede Itajaí. 

- Så begejstret for at se vores båd ankomme til Itajaí! Folkene ombord har gjort et fantastisk job for at være her så hurtigt, skriver navigatør Simon Fisher blandt andet på Instagram

Nu venter fem intense dage, hvor den nye mast, der allerede ligger klar, skal finde sin vej til den 65 fod lange båd, ligesom en række andre reparationer sandsynligvis skal gennemføres, inden turen går mod Newport på søndag den 22. april. 

Jena samler skrald 

Det er ikke kun Vestas-båden, der nu kan ses på havnen i Itajaí. Også danske Jena Mai Hansen har sat kursen mod Brasilien, efter i en periode at have sejlet 49erFX fuld tid med makkeren Katja Salskov-Iversen. 

Her har hun brugt ventetiden med en sort plastiksæk i hånden. Sammen med Turn The Tide On Plastic har Vestas-holdet nemlig holdt til på strandkanten, hvor de har samlet skrald for at sætte fokus på affald i verdenshavene. 

Endnu mangler Scallywag at melde sin ankomst i Itajaí. Søndag aften havde teamet 750 sømil til havnebyen, og chancen for at se det ulykkesramte hold på startlinjen synes derfor endnu indenfor rækkevidde.

Jena Mai Hansen med fingrene i sandet yderst til højre. Foto: Turn The Tide On Plastic

Der ventede sejlerne et flot syn, da Vestas ankom til Itajaí. Foto: Brian Carlin & Pedro Martinez / Volvo Ocean Race

Med hænderne begejstret rakt i vejret nåede det dansk/amerikanske team Brasilien i tide. Foto: Brian Carlin & Pedro Martinez / Volvo Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader