Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Besætningerne skal sejle i Match Racing Danmark's 37'ere. Foto: Match Racing Danmark.

Ungdommen fra Middelfart deltager i Palby Fyn Cup i DS 37ere

Middelfart Sejlklub, Match Racing Danmark og Palby Marine sender 30 ungdomssejlere rundt om Fyn, når Palby Fyn Cup starter 25. maj med næsten 300 både.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Middelfart Sejlklub har i samarbejde med Match Racing Denmark, taget initiativ til at sende seks ungdomsbesætninger rundt om Fyn til Palby Fyn Cup 2018.

Besætningerne består af sejlere i alderen 15 til 25 år, fordelt på seks hold, der sejler i MRD's 37'ere.

Instruktør med ombord

De unge sammensætter selv deres besætninger og tilrettelægger ruten, strategierne og andre forudsætninger for racet. Sejlerne kommer primær fra klubber i og omkring lillebæltskredsen.

På hver hold sender Middelfart Sejlklub en eller to instruktører med, sådan at holdet har erfaring med i tilfælde af nødstilfælde, men ud over det, så blander instruktørerne sig ikke i sejladsen.

Indblik i kølbådssejlads

Ungdomsformand i Middelfart Sejlklub, Erik Christiansen, udtaler:

- Formålet med arrangementet er at fastholde de unge i sporten og give jollesejlerne et indblik i kapsejlads i kølbåd. Variationen i deres sport, herunder kølbådssejlads i Palby Fyn Sejlads, kan kun gøre dem til bedre sejlere. Endvidere vil de vokse med ansvaret, under kyndig vejledning og support, siger Erik Christiansen.

Den perfekte båd til formålet

Match Racing Danmark stiller båden til rådighed kvit og frit, da man ønsker at støtte op om ungdommen.

- Vi ser projektet som et fantastisk nyt koncept, der skal få flere unge til at blive i sejlsporten, udtaler centerleder i MRD, Jacob Nikolajsen.

Stigende gennemsnitsalder

- Ser man på gennemsnitsalderen blandt deltagerne ved Palby Fyn Cup, så har den kun været stigende de sidste par år, og et koncept som dette kan være med til at vende kurven, samt give de unge en helt anden oplevelse af hvad sejlsport er og kan, siger Jacob Nikolajsen og fortsætter:

- Vi er som sejlsportscenter sat i verden for at fremme sejlsporten, det gør vi ved at indgå samarbejde med sejlklubber rundt omkring i landet, og ved at støtte op om projekter som dette, eller Sejlsportsligaens nye koncept, Youngsters, hvor jeg selv var med som træner tilbage i april, udtaler Jacob Nikolajsen.

Udover at støtte op om sejlsportsfremmende aktiviteter rundt omkring i landet, så bruger MRD til daglig deres både til at lave teambuilding, firma- og kundearrangementer for virksomheder.

Palby står bag

Projekter som dette kræver ildsjæle med initiativ og drive. Der er lagt mange kræfter i, men med seks ens både til dette første af slagsen, er der basis for mere de næste år.

- Når Middelfart Sejlklub har lagt kræfter i at lykkes med dette projekt, er det oplagt for os at være med, siger Christian Rosenkvist fra Palby og fortsætter:

- Fastholdelsen af unge i sejlsporten og styrke den næste sejlergeneration, er jo en vigtig del af vores forretning og vi glæder os til at følge dem på turen rundt, slutter Christian Rosenkvist.

content-loader
content-loader
content-loader