Gå til hoved-indhold
24 X-99ere er klar i Bogense til Palby Fyn Cup. Her et foto fra X-Yachts tidligere Gold Cup. Foto: Mick Anderson/sailingpixKapsejlads
24 X-99ere er klar i Bogense til Palby Fyn Cup. Her et foto fra X-Yachts tidligere Gold Cup. Foto: Mick Anderson/sailingpix

Rekord i nyere tid: 24 X-99ere stiller op i Palby Fyn Cup

Hele 24 både sejler fra Bogense, når der 25. maj sejles rundt om Fyn. X-99erne får indrettet spurtdistancer, hvor man kan score præmier. 273 både er nu meldt til sejladsen.

Af Troels Lykke |

24 entype-både er ikke hverdagskost i de store, danske distancekapsejladser. Det er et felt, som man skal helt tilbage til start 90’erne for at finde magen til.

Ikke desto mindre er det lykkes X-99 klassen at samle så mange både til Palby Fyn Cup, som sejles fra 25. maj til 27. maj. 

Præmier for deldistancer

Morten Vinther fra Vallensbæk Sejlklub, formand Dansk X-99 klub, forklarer til minbaad.dk om den store succes:

Når det er lykkedes, skyldes det, at løbet er blevet lagt ud som et uofficelt DM/klassemesterskab af dansk X-99-klub.

Det vil sige, at udover muligheden for at vinde løbet på normal vis og kæmpe om de præmier, som gælder for alle deltagere af Palby Fyn Cup, har X-99 klubben været ude at skaffe ekstra præmier

Der er også udsat en X-99-halvmodel, som vandrepræmie til første båd og ekstra præmier til de tre første både. Som noget nyt er der også præmier på hurtigste passage af deldistancer.

Endelig er der mange lodtrækningspræmier til resten af feltet. Det eneste det kræver er, at man er tilmeldt i X-99-klubben.

Får egen bro i Bogense og fællesspisning

Da interessen har været så stor, har kapsejladsledelsen på Bogense Havn sørget for, at vi får vores egen bro (bro 24), så der er god mulighed for at se de andre besætninger an før sejladsen, samtidig er der arrangeret fællesspisning torsdag kl. 19 for alle besætninger.

Selvom 24 både er helt fantastisk, ville vi gerne være endnu flere, så jeg vil gerne udlove en lille ekstra præmie til båd nr. 25, som tilmelder sig løbet.

Der er plads til både øvede og nye besætninger, og netop på en distancesejlads betyder det lidt mindre, om man er helt perfekt sammensejlet.

Man kan derfor sagtens deltage, selvom man har en ny besætning, og det er bare sjovere at sejle mod helt ens både, forklarer Morten Vinther.

Præmierne er sponsoreret af:

OneSails, Plexifix, Loop Fitness, John Mast.Tempo bådudstyr, Ryding marine, North Sails, Svend Bech, snoremark.dk, Svend Bech og egoista.dk
content-loader
content-loader
content-loader