Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan ser Multi-Mission indsatsbåden ud. PR-foto.

Tuco Marine leverer indsatsbåd til Hovedstadens Beredskab

Tuco Marine Group i Faaborg skal levere 15 meter ProZero Multi-Mission indsatsbåd til Hovedstadens beredskab, som skal bruges i Københavns området og de omkringliggende øer.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Tuco Marine Group har skrevet kontrakt med Hovedstadens beredskab på en ny Multi-Mission arbejdsbåd.

Den nye båd er baseret på Tuco Marine's ProZero koncept og er designet til at udnytte den nyeste teknologi fuldt ud, til at støtte reddere og indsatspersonale fra Hovedstadens beredskab I/S.

Løser to udfordringer på samme tid

Båden er designet til hurtigt og effektivt at fragte indsatspersonale, og det nyeste udstyr til indsatssteder i København og på de omkringliggende øer.

Skroget er specielt tilpasset til at løse to udfordringer, der er vanskelige at løse på en gang: På den ene side den lave dybdegang som muliggør operation på alle vanddybder, også hvor besætningen står over for risikoen for at sejle på grund og på den anden side komfort og kursstabilitet.

Avanceret udstyr

Båden er udstyret med IPS-drev og et dybt V-skrog, der gør den meget komfortabel og sødygtig. Og muliggør hurtige missioner under skiftende vejrforhold. Ligesom det effektive design understøtter omfattende operationer over længerevarende perioder.

Det avancerede indsatsudstyr ombord omfatter blandt andet højteknologisk kommunikation, brandbekæmpelsesudstyr og et indbygget kransystem, der indbygges i bådstrukturen for at kunne håndtere de mest ugunstige forhold.

ProZero 15 m Multi-mission Vessel kan også leveres med et eksklusivt dækmontagesystem, der giver operatøren mulighed for hurtigt at konfiguere dækket til at rumme ekstra siddepladser eller missionsspecifikke laster.

Hurtig indsatsbåd

ProZero-bådene er bygget af letvægtsmaterialer, der sikrer lav vægt, og høj brændstofeffektivitet og dermed også lav udledning af drivhusgasser. Dertil er behovet for vedligeholdelse også minimeret. Takket være den lave vægt og ProZero-skrogprofilen er båden i stand til at nå hastigheder på over 25 knob under fuld last.

Kabinen er designet med særlig opmærksomhed på arbejdsmiljø, og er isoleret for at sikre nem kommunikation under alle operationer, og layoutet er udviklet med det formål at lette arbejdsgangen, ikke kun missionerne, men også under transport til og fra indsatsstederne.

Cockpitlayoutet er arrangeret for at maksimere brugen af state-of-the-art operationsstyrings- og elektroniske navigationshjælpemidler.

Til hjælp for borgerne

- Vi er meget stolte over, at Hovedstadens Beredskab I/S har valgt os som leverandør af den nye arbejdsbåd. Vi har arbejdet hårdt, og den underskrevne kontrakt er virkelig en anerkendelse af teknologien og de produkter, vi har udviklet og raffineret i årevis, fortæller Jonas Pedersen, CEO hos Tuco Marine.

- Vi håber, at denne nye båd kan bidrage til at bringe udstyret hos Hovedstadens beredskab op på et endnu højere niveau, så beredskabet kan hjælpe borgerne i vores hovedstad på den allerbedste måde. Vi glæder os til et godt samarbejde ikke kun nu, men også i fremtiden, afslutter Jonas Pedersen.

content-loader
content-loader
content-loader