Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
World Cup'en i Japan var præget af let vind, hvilket var en udfordring for Anne-Marie Rindom. Foto: Sailing Energy.

Rindom ender 9'er ved World Cup i Japan efter en blandet uge

Efter en uge med manglende vind endte Anne-Marie Rindom på en 9. plads ved World Cup stævnet i Japan i Laser Radial - trods to førstepladser.

Af Maria Ravn Jürgensen |

En 9. plads blev slutresultatet for Anne-Marie Rindom ved World Cup i Enoshima, Japan.

Stævnet var hele ugen præget af mangel på vind. Også under søndagens medal race, hvor de ti bedst placerede sneglede sig rundt på banen. Heldet var ikke med Rindom og hun sluttede 10'er i sejladsen.

- Enoshima World Cup har ikke været det bedste stævne for mig, skrev hun i en update før medal race.

Tunge placeringer

Rindom vandt ellers to af de blot syv gennemførte sejladser før medal race, men placeringer som 23, 30 og 33 vejede tungt i den samlede stilling.

Rindom bliver i området yderligere en uge for at træne og blive mere fortrolig med forholdene. OL sejladserne i 2020 bliver nemlig afholdt netop der.

World Cup'en i Japan var sidste større event i 2018, der samlet set har været en relativ beskeden årgang for de danske landsholdssejlere.

To mesterskabsmedaljer

Anne-Marie Rindoms VM-bronze og Cenholt/Lübeck Sailing's bronze ved Nacra-EM er årets eneste to mesterskabsmedajler. Det er første gang siden 2012, at dansk sejlsport ikke vinder guld ved hverken EM eller VM i en OL-klasse.

Dog har det været markante resultater ved andre stævner. Ikke mindst Anne-Marie Rindoms suveræne guld ved det altid stærkt besatte Sofia Cup på Mallorca i foråret.

Desuden formåede både Rindom og Warrer/Precht - 49'er Sailing at vinde guld ved årets Kieler Woche og ved World Cup Hyéres, også foråret vandt 49'erFX Ida og Marie sølv.

Gode ungdomsresultater

Det er også blevet til stærke resultater på ungdomssiden. Anna Munch, RADIcAl Sailing by Munch, med VM guld og EM sølv i Laser Radial U21.

Anna Munch blev nummer 24 ved World Cup'en i Japan, hvilket er hendes bedste resultat ved et World Cup nogensinde.

Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen vandt U23 VM bronze i 49'er.

content-loader
content-loader
content-loader