Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Anne-Marie Rindom surfede sig til VM-bronze i tæt kamp

Anne Marie Rindom overhalede sin amerikanske konkurrent Raily på læns mod målstregen og sikrede sig VM-bronze i Aarhus. - Hjemmebanefordel, råbte hun, grinte og hoppede i vandet.

Af Troels Lykke |

- Mit tilnavn er 'Bulldozeren', så de skal bare passe på derude, sagde Anne Marie Rindom i interview til til DR, forud for Laser Radial-sejlernes medal race ved VM i Aarhus.

Og hun levede op til sit tilnavn, den danske OL-bronzevinder og tidligere verdensmester, da hun i et ekstremt spændende medal race sikrede sig VM-stævnets første danske medalje med bronze.

Hurtigst på læns

Anne-Marie Rindom fik en fin start, men lå i det meste af sejladsen nede som nummer 6 og 7 efter den amerikanske sejler Paige Railey, der derfor lå til bronze, men ved sidste krydsmærke rundede Anne-Marie Rindom lige efter amerikaneren.

Og på læns sejlede hun sig op og kom treer i mål og sikrede sig bronze i et VM, hun ellers længe havde ført, indtil hun i går torsdag havde en sort dag med tunge placeringer.

Da Rindom kom i råbte hun og hoppede af glæde i båden, og senere sprang hun i vandet og råbte til minbaad.dk: - Hjemmebanefordel.

Belgieren Emma Plasschaert forsvarede sin føring med en afsluttende 5.-plads og tog den ene af titler fra klassens ellers suveræne hollænder, Marit Bouwmeester, der stadig er både olympisk mester og europamester, og trods en dårlig start på VM-stævnet sluttede som sølvvinder.

Stadig skuffet over mistet guld

Da hun kom i havn fortalte hun til minbaad.dk om sejren:

- Det betyder sindssygt meget. Det har virkelig været en svær uge, en følelsesmæssig rutchebanetur, jeg har været ude på. At det så lykkes her til sidst, det er mega stort. 

- Jeg har egentlig ligget godt med hele ugen, og så er det lidt skuffende, at jeg i den allersidste sejlads stepper ud af guldkampen. Den skuffelse vil være i mig. Men det betyder stadig meget at være én af de tre, der tager en medalje med hjem. 

- På sidste læns tager jeg en hurtig beslutning oppe ved topmærket om at gå med trykket, i stedet har de andre ingen vind. Så er jeg afsted og kigger mig ikke tilbage, fortæller Rindom om det afgørende lænsben.

Rindom var jublende glad for hendes VM-bronze i Aarhus. 10 sekunder senere hoppede hun i vandet. - Det var jeg blevet bedt om, det var totalt åndsvagt, siger hun og griner. - Det var for at vise hvor glad jeg var, siger sejleren. Foto: Troels Lykke

Anne-Marie var så glad at hun delte ud af champagnen til minbaad.dk. Vi takker. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader