Gå til hoved-indhold
Grade 1-stævnet på dansk grund arrangeres i et samarbejde mellem Dragør Sejlklub og Dansk Drageklub. Foto: Segel-bilder.deKapsejlads
Grade 1-stævnet på dansk grund arrangeres i et samarbejde mellem Dragør Sejlklub og Dansk Drageklub.

Prestigefyldt Dragestævne kommer til Danmark for første gang

Drageklassen har lagt ét af årets Grade 1-stævner i Dragør. En amerikansk og japansk båd har allerede meldt deres ankomst.

Af Sara Sulkjær |

60 Drager fra hele verden sætter 27. juni til 1. juli hinanden stævne i Dragør. Ud for sejladsen står Grade 1, hvilket rangerer blandt de største stævner i den tidligere OL-klasse.

- Vi er særdeles stolte over, at vi har fået stævnet. Særligt fordi, at man skal gøre sig fortjent til at få det, forklarer Søren Hvalsø, formand for den danske Drageklasse og bestyrelsesmedlem i Dragør Sejlklub, til minbaad.dk. 

Klubben skulle vise sit værd

Derfor stod den forholdsvis lille sejlklub på Amager sidste år i spidsen for et stævne. Et stævne, der skulle overbevise den internationale sejlunion om, at sjællænderne er i stand til at håndtere et prestigefuldt stævne som et Grade 1.  

Det lykkedes. I juni sætter nogle af verdens bedste sejlere sig derfor i flyveren mod København, hvorfra der blot er ti minutter til sejlklubben i Dragør: 

- Det bliver spændende, at så mange nationaliteter mødes. Mange har sejlet sammen til OL og i andre sammenhænge, og er stadig venner på tværs af lokaliteter, fortæller Hvalsø, der tidligere har været involveret i det danske America’s Cup-projekt med Valdemar Bandolowski.

20 både er tilmeldt

Indtil videre får størstedelen af deltagerne dog ikke brug for at tjekke ind i den nærmeste lufthavn. Med ni både fra Danmark og seks fra Tyskland er der i stedet dømt nabokrig på startlinjen. 

Væsentligt længere har et amerikansk og japansk team, der er blandt de 20, som indtil videre har meldt deres ankomst. Et antal, der sandsynligvis vil stige til de 60, hvoraf de 20 procent formentlig vil være danske. 

content-loader
content-loader
content-loader