Gå til hoved-indhold
I bådpark 3 står 300 nye Laserjoller klar til VM-sejlerne. Foto: Peter BrøggerKapsejlads
I bådpark 3 står 300 nye Laserjoller klar til VM-sejlerne. Foto: Peter Brøgger

VM er lige om hjørnet: Bådparkerne og Race Office åbner torsdag

Optakten til VM er så småt i gang, mens sejlere fra hele verden finder vej til Aarhus. Fra i morgen kan de placere jollerne i parkerne og træne på VM-banerne.

Af Sara Sulkjær |

Efter flere års forberedelser er arrangørerne nu klar til at åbne bådparkerne og Race Office. Det sker i morgen tidlig, torsdag, og i løbet af de kommende dage og uger vil mange sejlere lægge vejen forbi for at få helt styr på de sidste forberedelser inden VM.

Nogle er allerede i området og kommer sejlende fra bl.a. Marselisborg og Egå, mens andre tager turen fra lufthavnen eller via motorvejen. Det skriver VM-arrangørerne i en pressemeddelelse. 

Vigtig viden inden VM

Fra i morgen er det for første gang ligeledes muligt for deltagerne at træne på de ni VM-baner i Aarhusbugten. Det giver sejlerne vigtig viden om bølgerne, vinden og strømforholdene på de forskellige baner.

Derudover går deres forberedelser ud på at lære at finde rundt i området og få styr på det praktiske samt at tage nogle hviledage inden VM. 

Praktiske detaljer, som takket være bådparkernes indretning med skiltning gøres lettere overkommelige for den enkelte sejlere, således at det let ses, hvor udstyret må placeres. 

Derudover er området indrettet med broer, benzinstation og specialbyggede ramper. De tre bådparker er hegnet ind, og der er overvågning døgnet rundt. 

300 nye Laserjoller

I bådpark tre er der allerede nu godt fyldt op. Her står 300 nye Laser-joller klar til VM-sejlerne. 

For at undgå konkurrencefordele får Laserklassen stillet joller til rådighed, mens alle andre klasser bringer sine egne både med til Aarhus.

Det er den internationale klasseorganisation for Lasersejlere, der indkøber og stiller Laser-jollerne til rådighed for sejlere ved VM.

Oversigtskort over Aarhus Havn. Grafik: Aarhus 2018

Se med herunder, hvor sejlerne Lin Ea Cenholt og italienske Ryan Seaton viser rundt på havnen i Aarhus: 

 

content-loader
content-loader
content-loader