Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lin fra Aarhus og CP fra Hellerup står her til højre. Begge sejler for landsholdet og KDY. Italien vandt EM.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

EM-bronze i Nacra 17 til Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck

EM-medaljen i Polen er bemærkelsesværdig set i lyset af, at Christian Peter Lübeck tilbage i februar havde et alvorligt træningsuheld. I 49erFX-EM tog Baad og Thusgaard en 7. plads.

Af Troels Lykke |

EM-bronze til Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck kommer oven på et forår, hvor et alvorligt træningsuheld var tæt på at koste Lübeck den videre karriere.

Fredag hentede dansk sejlsport årets første medalje ved et mesterskabsstævne i en OL-klasse, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Det skete ved Nacra 17-klassens EM i Gdynia, Polen, hvor Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck vandt bronze efter et stævne, hvor de præsterede en uhyre stabil serie med top 10-placeringer i samtlige 15 sejladser, viser resultatlisten

Især i konkurrencens afsluttende dage rykkede danskerne frem i tabellen – kulminerende med en andenplads i det afsluttende Medal Race, fredag. (se video i top)

Medalje efter lang skadespause

EM-medaljen er ekstra bemærkelsesværdig set i lyset af, at Christian Peter Lübeck tilbage i februar var ude for et alvorligt træningsuheld, der i værste fald kunne have kostet ham den videre karriere på topniveau.

Hans trapezkrog knækkede, mens Nacra'en var i høj fart, hvorefter han blev kastet ned under båden og her blev ramt af roret, der skar en dyb flænge i hans ene ben.

Uheldet kostede flere dages hospitalsindlæggelse og et tre måneder langt forløb med genoptræning. Først i begyndelsen af maj var C.P., som han kaldes i sejlermiljøet, igen klar til at genoptage træningen på vandet.

Kapløb mod VM-form

EM var således blot Cenholt og Lübecks andet stævne siden uheldet. Og samtidig deres sidste stævne før VM i Aarhus i august – den største sejlportsbegivenhed i Danmark nogensinde, hvor der foruden VM-medaljer også er nationspladser til OL i Tokyo 2020 på højkant.

Med EM-bronzen bekræfter Cenholt og Lübeck, at de efter deres lange skadespause nu igen er at finde blandt de absolutte topbesætninger i Nacra-klassen. EM blev vundet af de forsvarende europamestre fra 2017, Tita og Banti (ITA), foran Echavarri og Pacheco (SPA).

Lin og CP fortæller på facebook:

- Efter en lang uge sluttede vi EM af med en konge dag! 6-6-4 og anden plads i medal race fik os på en samlet 4. plads og som tredje europæer. Der er rigtig mange ting der lykkedes til det her stævne. Vi har lavet nogle virkelig gode starter og vi har sejlet rigtig stærkt på læns. Vores kommunikation har været super god og vi har virkelig gjort hinanden gode igennem stævnet, lyder det fra KDY-holdet.

Dansk syvendeplads i 49erFX

Også de to OL-klasser 49er og 49erFX afviklede EM ved samme mesterskabsstævne i Polen.

Her blev bedste danske placering en syvendeplads i 49erFX til de tidligere dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

VM i Aarhus for alle ti olympiske klasser sejles i dagene 2. til 12. august.

Lin og CP i Polen. Duo fik stærkt comeback efter CPs skade i New Zealand i februar.