Gå til hoved-indhold
Der var kamp på linjen i Dragør - dette billede er dog fra sidste års mesterskab. Foto: Dansk Finnjolle KlubKapsejlads
Der var kamp på linjen i Dragør - dette billede er dog fra sidste års mesterskab. Foto: Dansk Finnjolle Klub

Føl, hvaler og en tæt finale ved Finnjollernes Dragør Open

18 joller var til start ved stævnet, der bød på kæntringer og gode råd til de nye føl. Michael Staal var uhyre tæt på at tage sejren fra suveræne Otto Strandvig.

 

Af Sara Sulkjær |

Frisk vind og prognoser på 10-12 m/s på starttidspunktet bød lørdag Finnjollesejlerne velkomne til stævnet med de mange navne. 

Udover Dragør Open Championship og Dragør Mesterskab for Finnjoller går stævnet under underbetegnelser som 'det rigtige DM' og 'DM-revanchen'. Det skriver Finnjolleklubben i en pressemeddelelse.

Da der var en del ny deltagere i det 18 mand store felt, og da vejrudsigten lovede aftagende vind, blev første start derfor udsat til kl 12.

Føl fik god tid med deres mentorer

Det gav mulighed for, at fem føl sammen med deres mentorer på land fik ekstra tid til at udveksle viden og erfaring. Noget, der begejstrede de nye sejlere, der efterfølgende foreslog, at ordningen ved stævnet gøres permanent. 

Udover at bidrage til de nye sejleres læring, giver det samtidig et ekstra boost til det sociale element i klassen, som er en væsentlig faktor for, at Finnjollen fortsætter sin fremgang af medlemmer i Danmark såvel som i udlandet.

På vej ud til banen viste det sig, at vinden ikke havde tænkt sig at følge vejrudsigten. Trods gode råd fra erfarne mentorer var det for meget vind til halvdelen af deltagerne, som for egen kraft vendte tilbage i havn.

De resterende sejlere kæmpede en brav kamp i en sejlads, der for de hurtigste tog knap en time og for de sidste noget længere. Der blev observeret mange 'hvide hvaler', som er en betegnelse for en Finnjolle med bunden i vejret. Nogle af sejlerne kalder det også 'at vaske dækket'.

Strandvig og Staal i front

I anden sejlads øgede vinden yderligere, og undervejs fik sejlerne en voldsom, men også meget smuk regnbyge med tilhørende regnbue ind over banen. Sejladsen var kortet ned i forhold til den første. 

Det blev der sat pris på, da deltagerne efterfølgende havde én times kryds hjem til havnen i Dragør.

Vel i land kunne sejlerne konstatere, at Otto Strandvig, KDY, og Michael Staal, Dragør Sejlklub, havde lagt sig i spidsen med hver en 1. og 3. plads. Lars Hall, Hellerup Sejlklub, fulgte lige efter med en 4. og en 2. plads.

Vinderen fundet i sidste sejlads 

På søndagens program stod flot solskin og omkring 6 m/s vind fra sydvest. Alle 18 mand stillede op og gennemførte fire gode sejladser, hvor vindspring og trykforskelle gjorde det svært og spændende. 

Det viste sig hurtigt, at den endelige sejr skulle stå mellem Otto Strandvig og Michael Staal, der holdt sig fremme i alle sejladserne. Inden sidste sejlads var de to sejlere á point, og dermed blev den sidste sejlads en ægte finale.

Efter at have taget føringen i starten og holdt den langt op ad første kryds, måtte Staal se Strandvig finde et godt tryk med højredrejning, som gav ham føringen ved første mærke.

Staal rundede 5'er, og selv om han fik sejlet sig op på andenpladsen i sejladsen, så holdt Strandvig med sikker hånd fast i førstepladsen med ti bådslængder. Dermed kunne sejleren for tredje år i træk kalde sig officiel Dragørmester i Finnjolle.

En stærkt sejlende Lars Hall snupper samtidig bronzemedaljen på 3. pladsen.  

Ældre sejler drev i mål

En særlig præmie for ihærdig indsats gik til Einar Olsen, Rørvig Sejlklub. Olsen hører ikke til de yngste i klassen, og han begyndte tilmed sin karriere i Finnjolle for blot nogle få år siden.

Præmieringen for ihærdighed blev bifaldet af alle deltagere, da Olsen gennemførte alle seks sejladser - og sågar med en særlig målgang i lørdagens anden sejlads, hvor han i kæntret tilstand drev over målstregen på en respektabel 9. plads.

Otto Strandvig tog endnu en sejr i Finnjollen i Dragør. Foto: Dansk Finnjolle Klub

Einar Olsen, vinder af ihærdigspræmien i Dragør Open, slapper her af mellem sejladserne til DM i Middelfart. Foto: Middelfart Sejlklub

De samlede resultater fra Dragør Open. Foto: Michael Staal

content-loader
content-loader
content-loader