Gå til hoved-indhold
Primært J/80'ere fra Nivå, KDY og Helsingør var til start i årets Vinter Cup, men også enkelte både fra Svanemøllen, Tårbæk og Syvstjernen mødte op. Foto: J/80 Vinter CupKapsejlads
Primært J/80'ere fra Nivå, KDY og Helsingør var til start i årets Vinter Cup, men også enkelte både fra Svanemøllen, Tårbæk og Syvstjernen mødte op. Foto: J/80 Vinter Cup

Nivå vinder iskold J/80 Vinter Cup - dommerne sad i skitøj

En lang og kølig vinter har ikke holdt J/80-sejlerne på land. Hver søndag har 16 både kapsejlet i Nivå, hvor den lokale sejler Christian Jönsson til slut trak det længste strå.

Af Sara Sulkjær |

En tyk streg kan med rette sættes under 'vinter' i årets Vinter Cup for J/80'erne. Med temperaturer under frysepunktet måtte dommerne finde skitøjet frem fra gemmerne, og sågar få gange aflyse sejladserne helt:

- Enkelte gange måtte der aflyses på grund af for meget vind – og et par gange fordi samtlige både lå fastfrosset i Nivå Havn, forklarer arrangørerne fra Nivå Bådelaug i en pressemeddelelse. 

Lokal sejler snupper pokalen 

I alt 16 søndage lykkedes det at skyde sejladserne i gang for de 14 både, der var tilmeldt årets cup. 

På en kort og krævende op-ned-bane med 4-5 sejladser per gang var Christian Jönsson med besætning fra Nivå hurtigst, og kunne dermed hive den samlede sejr i hus. 

Nummer to blev Folke Galsgaard, ligeledes fra Nivå, mens Steen Mohr fra KDY sikrede sig tredjepladsen efter årets sidste sejlads søndag den 15. april. 

Sommercup hver tirsdag

Selvom vinterpokalen nu er uddelt, er sejladserne langt fra afsluttede i J/80-klassen, hvor der over sommeren er planlagt en lang række stævner:

- J/80-feltet fortsætter nu det høje aktivitetsniveau, hvor der hver tirsdag sejles sommercup i forbindelse med aftenmatcher i KDY Rungsted/Nivå efter samme princip som Vinter Cuppen, skriver Nivå Bådelaug. 

Desuden er der planlagt Nivå Spring Cup den 12.–13. maj samt Crown Cup i KDY Rungsted den 9.–10. juni. Årets danmarksmesterskaber sejles i Vedbæk den 25.-26. august.

Se resultater fra årets Vinter Cup og billeder fra sejladserne herunder: 

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites