Gå til hoved-indhold
I 2011 kæmpede J/80-sejlerne om VM-titlen i Dragør. ArkivfotoKapsejlads
I 2011 kæmpede J/80-sejlerne om VM-titlen i Dragør. Arkivfoto

J/80-klassen vil have VM til Skovshoved i 2021

Ti år efter, at J/80'ernes verdensmesterskab i 2011 blev sejlet i Dragør, skal stævnet atter til Danmark. Chancen er god, mener formand, Claus Rindom.

Af Sara Sulkjær |

J/80’ere fra hele verden skal i 2021 samles i Skovshoved. Det er målet for J/80-klassen, der sammen med KDY har søgt om at afholde verdensmesterskabet om tre år. 

- Jeg tror på, at vi har en god chance. Der er ikke andre, der har søgt endnu, forklarer Claus Rindom, formand for den danske J/80-klasse, til minbaad.dk. 

VM i USA året før

Ikke kun de indtil videre manglende konkurrenter taler for et VM på dansk grund. Også statistikken er på de danske sejleres side. Mens det tidligere var normen, at mesterskabet skiftevis blev sejlet i Europa og USA, har tendensen de sidste år været, at stævnet primært er afholdt af de europæiske sejlklubber. 

Således er det i de kommende år Frankrig og Spanien, der står i spidsen for sejladserne, mens USA i 2020 er udvalgt som arrangør. 

Det skaber plads til, at mesterskabet i 2021, hvor danskerne har ansøgt, netop bliver afholdt i Europa.

Tilbage er derfor blot at krydse fingre for, at særligt de franske og spanske klasser, som har flest medlemmer og dermed flest stemmer, vælger at pege på Danmark, når VM’et skal tildeles.  

50 både til Danmark

Lykkedes det at hive mesterskabet til Skovshoved, er det ikke første gang, at verdens J/80-sejlere sætter kursen mod de danske kyster. Også i 2011 stod danskere i spidsen for klassens VM, der dengang blev afholdt i Dragør. 

Her var 69 både på startlinjen. Så mange kommer næppe til et eventuelt VM i Danmark i 2021. De sidste år har omkring 50 både nemlig været at finde på VM-startlinjen, der i 2017 var lagt i England og året før i spanske Sotogrande.

KDY og J/80-klassen forventer at få svar på deres ansøgning i løbet af måneden. 

content-loader
content-loader
content-loader