Gå til hoved-indhold
Udstyr
App'en 'Find Fri Gæsteplads' som den ser ud når sejleren henholdsvis sejler ud fra eller ind i havn.

App'en 'Find Fri Gæsteplads' gør det nemt at finde plads

App'en har til formål at gøre flere bådpladser tilgængelige for gæstebåde, hvor den også tager højde for bådens dimensioner. Det gør det lettere, at komme ind i en fremmed havn.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Claus Jørgensen er projektleder bag app'en 'Find Fri Gæsteplads', som har til formal at gøre det lettere for sejlere at finde en ledig gæsteplads i havnene.

Nemt for sejleren

- App'en er et bruger til bruger informations udvekslings system, der går ud på, at gøre det lettere at finde en ledig gæsteplads og at optimere udnyttelsen af havnens pladser, så der bliver flere ledige pladser tilgængelig for gæstesejlere, fortæller Claus Jørgensen.

I alle havne findes der mange tomme pladser, mærket med rødt skilt, fordi pladsens ejer ikke har husket at vende sig skilt til grøn ved afsejling.

Ved at bruge app'en 'Find Fri Gæsteplads' kan dette problem afhjælpes samtidig med at sejleren via app'en guides direkte hen til en ledig plads, der passer til bådens dimensioner.

Fås på fire sprog

Sejleren kan se de frie pladser inden for en radius på 3 sømil, og skal være inden for en synsvidde på 60 meter af en plads, før man kan sætte den 'Benyttet' i App'en.

Projektet har sit udspring i Svanemøllehavnen og støttes af havnens ledelse samt Nivåhavn og Råå Hamn.

App'en findes i dag på engelsk, tysk, dansk og svensk, og kan kun downloades til Android, mens en Apple udgave er på vej til efteråret.

Se mere information om app'en her, og se en kort manual til app'en her.

App'en 'Find Fri Gæsteplads' kan frit hentes på 'Google Play Store'.

content-loader
content-loader
content-loader