minbaad.dk
tirsdag 20. november

Flere sejlere skal sætte kurs mod Østjylland på sommerturen. Foto: Havneguide.dk

Østjyske havne går sammen - vil tiltrække flere gæstesejlere

19 havne i det midtjyske Østjylland har skabt sejlerdestinationen Det Blå Østjylland - Vikingernes Farvand. Indsatsen skal lokke flere sejlere gennem et online sejler- og inspirationsunivers.

Havne | 04-07-2018 15:42 | Af  Sara Sulkjær

Sejlerdestinationen Det Blå Østjylland – Vikingernes Farvand inkluderer både store og små, hyggelige og stemningsfulde lystbådehavne fra Ebeltoft, over Hou og ned til Vejle Fjord.  

Med afsæt i vikingernes maritime historie markedsfører havnene sig som én samlet sejlerdestination med de mange maritime turismemuligheder området byder på.

- Som en destination kan havnene nå længere ud end ved alene at markedsføre sig hver for sig. 
På den måde kan vi præsentere sejlerne for flere spændende oplevelser og dermed flere gode grunde til at besøge netop Østjylland, siger Jesper Højenvang, direktør for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, i en pressemeddelelse.  

Spisesteder og vikingefortællinger

For at det netop er de flere potientielle havneanløb i Østjylland, der ligger bag det nye samarbejde, ligger foreningen ikke skjul på:  

- Formålet er at tiltrække flere gæstesejlere, men også turister fra landsiden, der kommer for at nyde den gode stemning ved havnene. Vi vil gerne opmuntre dem til at blive lidt længere og bruge flere penge i og omkring havnene”, 

Det Blå Østjylland indeholder masser af inspiration målrettet sejlerturisterne, lige fra oplevelser for børn, gode spisesteder, natur- og kulturoplevelser, vikingefortællinger, vandrestier, cykelruter og med tiden vil også kajakruter i området blive lagt op. 

Vikingernes farvand 


Fælles for alle de medvirkende havne er, at de ligger i det østjyske område, der i vikingetiden havde verdens største koncentration af drageskibe.

Med Aarhus som centrum for det danske vikingeimperium var det her flåden fra Danmark og fra de andre nordiske lande samledes og tog på togt ud i verden. 

Det kan ses på de seværdigheder og oplevelser området byder på, og det indgår i de oplevelser, der fortælles om online på Det Blå Østjylland, som sejlerne kan søge på. 

Fortællinger på video

Her er blandt andet vikingefortællinger på video fortalt af historiker Casper Clemmensen:

- Hvert område, om det var en fjord, vig og hver en ø i det østjyske, havde deres helt egen rolle i organiseringen af verdens største flådebase. Det fortæller vi om i en række vikingehistorier, optaget i det østjyske farvand – som du kan nyde undervejs på sejlturen, fortæller Casper Clemmensen og fortsætter:

- Historierne er stadig relevante, for arven efter vikingerne er, at vi stadig i dag ser havet, som noget der binder os sammen med andre områder og som en vej ud i verden, slutter han. 

Oplevelsesuniverset Det Blå Østjylland kan ses her.

Fakta om Det Blå Østjylland:

Havne i samarbejdet:

 Aarhus Lystbådehavn

 Egå Marina

 Marselisborg Lystbådehavn

 Hou Havn

 Juelsminde Havn & Marina

 Kaløvig Bådehavn

 Vejle Lystbådehavn

 Rosenvold Lystbådehavn

 Brejning Lystbådehavn

 Ebeltoft Trafik- og Lystbådehavn

 Ebeltoft Skudehavn

 Øer Maritime Havn

 Horsens Lystbådehavn

 Samsø (Mårup, Langør, Ballen)

 Tunø Havn

 Endelave Havn

 Hjarnø Havn

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET