Gå til hoved-indhold
Angrebet fandt sted om natten lokal tid. Foto: Philippine Coast GuardKort Nyt
Angrebet fandt sted om natten lokal tid. Foto: Philippine Coast Guard

Besætning forhindrer piratangreb med kogende vand

27 sømænd afværgede et angreb uden at affyre ét eneste skud. I tre både ankom piraterne til gengæld med kraftige skydevåben.

Af Sara Sulkjær |

Hurtig og kreativ handling er med al sandsynlighed skyld i, at 27 besætningsmedlemmer fra fragtskibet M/V Kudos ikke kom i hænderne på pirater i weekenden. 

- Vi var glade for, at besætningen holdt hovedet koldt. Deres rå tapperhed åbnede muligheden for at hælde kogende vand på piraterne, som allerede forsøgte at klatre op af deres skib, fortæller Galvez Jr fra den filippinske Coast Guard ifølge abcnet.au

En mindre skade 

Fra tre såkaldte motorbancas forsøgte de skarpt bevæbnede pirater at boarde fragtskibet, der med det samme udsendte et nødopkald, der nåede kystvagten på Filippinerne. 

- Hændelsen resulterede i en mindre skade på én af besætningens hænder, som er forårsaget som en følge af resterne fra skibets glas, forklarer Philippine Coast Guard på Facebook

Glas, der sandsynligvis er splintret efter, at skud er affyret mod skibet, viser flere billeder fra kystvagten. Se nogle af dem herunder: 

 

content-loader
content-loader
content-loader