Gå til hoved-indhold
Vestas-båden sejler nu mod Hong Kong for motor. Danske Jena Mai Hansen, som er en del af Vestas-teamet, er i øjeblikket på træningslejr i 49erFX og sejlede derfor ikke med på sejladsens fjerde ben. Foto: Volvo Ocean RaceKapsejlads
Vestas-båden sejler nu mod Hong Kong for motor. Danske Jena Mai Hansen, som er en del af Vestas-teamet, er i øjeblikket på træningslejr i 49erFX og sejlede derfor ikke med på sejladsens fjerde ben. Foto: Volvo Ocean Race

Kilde om Vestas-kollision: Fiskebåd sank - én alvorlig skadet

Fisker måtte hentes af helikopter, da Vestas i eftermiddag kolliderede med en fiskerbåd med ti mand ombord, fortæller en unavngiven kilde. Oplysningerne er ikke bekræftet.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke meget information, der er undsluppet Volvo Ocean Races eget kommunikationscenter efter Vestas' kollision. En kollision, der ellers har trukket overskrifter ved afslutningen på sejladsens fjerde ben. 

Til gengæld fortæller en unavngiven kilde tæt på Vestas-holdet sent fredag aften ifølge Sailing Illustrated, at kollisionen tilsyneladende er langt mere alvorlig end først antaget. 

Blev fløjet til hospitalet

Som minbaad.dk tidligere i aftes kunne berette, gik de første oplysninger fra Volvo Ocean Race på, at alle besætningsmedlemmer ombord på Volvo-båden var uskadte. 

Det er tilsyneladende også sandt - men skal man tro Sailing Illustrateds kilde, er de ti fiskere, der eftersigende sejlede på det kolliderende fartøj, langt fra så heldige. Mens deres fiskerbåd sank i kollisionen, blev de selv samlet op af Vestas-teamet.  

Ifølge kilden, der betegnes som 'normalt meget pålidelig', var én af de nødstedte fiskere tilmed så alvorligt skadet, at han måtte bringes fra VO65'eren til hospitalet i Hong Kong med en redningshelikopter.

Ovenstående oplysninger er dog ikke bekræftet fra officiel side. Her er fakta blot, at Vestas er kollideret med det, der af VOR betegnes som 'et andet fartøj'.

Mister mulig andenplads

Også den blå Vestas-båd fik skader under kollisionen og er derfor udgået af etapen. En oplysning, der bekræftes på VOR's hjemmeside.

Med kollisionen må det dansk-/amerikanske hold samtidig vinke farvel til den andenplads, der bestemt lå inden for rækkevidde, inden uheldet indtraf sent fredag eftermiddag.

I stedet kunne Dongfeng kl. 21:33:22 dansk tid krydse mållinjen som vinder af etapens andenplads. Scallywag, der hører til i Hong Kong, var overraskende første båd i mål på hjemmebanen. 

Kilder: Volvo Ocean Race og Sailing Illustrated

content-loader
content-loader
content-loader