Gå til hoved-indhold
Det er fortsat kun lykkedes at redde en af fiskerne fra kollisionen. Billedet er ikke fra weekendens redningsaktionen. Foto: Hong Kong Government Flying ServiceKort Nyt
Det er fortsat kun lykkedes at redde en af fiskerne fra kollisionen. Billedet er ikke fra weekendens redningsaktionen. Foto: Hong Kong Government Flying Service

Syv fiskere savnet efter ny kollision i Hongkong

Det myldrer med fiskebåde i farvandet ud for Hongkong. Blot ét døgn efter Vestas-ulykken kolliderede fragtskib med ny fiskebåd. Kun én er reddet.

Af Finn Borch Andersen |

Fredag blev en skæbnesvanger dag for besætningen ombord på Vestas 11th Hour Racing. Mens teamet hastigt nærmede sig mållinjen i Volvo Ocean Race, påsejlede den blå VO65'er en fiskebåd. Ti fiskere måtte reddes op ad vandet - heraf blev én senere erklæret død.

Allerede lørdag nat, ét døgn efter Vestas-ulykken, indtraf endnu en fatal kollison i farvandet ud for Hongkong. Denne gang var det et fragtskib, der kom på kollisionskurs med en fiskebåd. 

Én fisker reddet 

En kollision, hvor det atter var fiskerne, der kom til at betale den højeste pris. Som en direkte konsekvens af kollisionen, som indtraf 52 sømil sydøst for Hongkong, sank fiskebåden - præcis, som det var tilfældet i ulykken døgnet forinden.

Modsat Vestas-teamet lykkedes det ikke besætningen ombord på fragtskibet at redde de otte fiskere ombord. Kun én af de savnede blev efterfølgende reddet af Hong Kong Government Flying Service. 

Heller ikke søndag formåede redningstjenesten at finde frem til de savnede fiskere, hvorfor eftersøgningen herefter blev indstillet. 

content-loader
content-loader
content-loader