Gå til hoved-indhold
Faaborg-holdet er sluttet som henholdsvis nummer elleve og otte i sæsonens to første stævner. Foto: Frederik Sivertsen / SejlsportsligaenKapsejlads
Faaborg-holdet er sluttet som henholdsvis nummer elleve og otte i sæsonens to første stævner. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Små klubber kan også vinde i Sejlsportsligaen

Mens storholdet KDY har trukket overskrifter efter weekendens rekord, beviser flere mindre teams, at også de kan sejle prikker i hus.

Af Sara Sulkjær |

11 prikker i 11 sejladser. Der blev i weeekenden skrevet ligahistorie, da KDY vandt samtlige af deres sejladser ved 1. divisionsstævnet i Kerteminde.

En stor klub, der om nogen har ressourcerne til at præstere på topplan i Sejlsportsligaen

Også de mindre klubber kan dog være med. Det beviste blandt andre Faaborg Sejlklub i weekenden, hvor holdet formåede at sejle to prikker i hus. 

Med i top-10 

Modsat storholdet KDY måtte fynboerne bruge lørdagen på at sejle sig varme, da det kneb med timingen i starterne og i de tætte situationer på banen. 

Søndag var kursen til gengæld sat, og holdet sluttede som samlet 8'er ved stævnet, lige før Hadsund, ét af de andre mindre ligateams. 

Dermed ligger Hadsund på en samlet syvendeplads, mens Faaborg følger efter på tiendepladsen.  

Langt fra nedrykning 

Flotte placeringer af de to og flere øvrige teams, der dermed er i sikker afstand fra nedrykning: 

- Samlet ligger vi nu lunt i ligaen og godt på den rigtige side af nedrykningsstregen. Det er en imponerende præstation af en klub på vores størrelse, fortæller Faaborg-holdets træner, Henning Sørensen i en pressemeddelelse.

I alt 18 teams deltager i Sejlsportsligaens 1. division. De fem dårligst placerede teams rykker efter sæsonen ned i 2. division. 

content-loader
content-loader
content-loader