Gå til hoved-indhold
Der kæmpes hårdt på vandet til 2. divisionsstævnet. Foto: Frederik Sivertsen / SejlsportsligaenKapsejlads
Der kæmpes hårdt på vandet til 2. divisionsstævnet. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

2. division: Bandholm forsøgte at lave en KDY'er - men blev straffet

KDY's ligarekord fra sidste weekend med udelukkende prikker bliver ikke slået i Kerteminde efter en straf til Bandholm. Et ungt Youngsters-hold ligger på en flot tredjeplads.

Af Sara Sulkjær |

21 sejladser i masser af vind og flot sol. En fin opskrift for særligt de tungere besætninger i 2. division, der i denne weekend kæmper ved sæsonens andet ligastævne i Kerteminde. 

Flere af de lette besætninger har haft travlt på båden og ser formodentlig frem til søndagens sejladser, der byder på mindre vind. 


Sidste stævnes vindere fører an

Et hold, der til gengæld har klaret sig fremragende i vinden er Bandholm. Holdet sejrede også ved det første stævne i Frederikshavn og er derfor blandt favoritter til at tage en podieplads i denne weekend: 

- Vores mål med stævnet er at holde os i top-5, som giver os muligheden for at rykke op i ligaens 1. division. Vi ved, at der er mange gode hold, så vi vil gøre vores bedste for, at målsætningen lykkes, forklarer Bandholm-sejler Bo Schulein i en pressemeddelelse. 

Teamet har da også lagt flot fra land. Seks prikker ud af syv mulige er det blevet til, da en straf kostede holdet den sidste førsteplads, der i stedet blev vekslet til en placering som nummer to.

Foruden Schulein er Ole Lindberg, Peter Ammundsen og Christian Torp skrevet på Bandholms holdkort. 

Oprykker med temperament

Ét af de hold, der rigtig gerne vil med i 1. division, er DTU, som tidligere har sejlet i ligaen, holdt en pause og nu er med igen. Lige nu ligger holdet dog noget længere nede end forventet, på en samlet 10. plads.

Dermed har de ikke formået at fortsætte de gode takter fra Frederikshavn-stævnet. Til gengæld har teamet hevet udenlandske, hhv. græske og italienske, gaster med ombord. 

Et valg, som måske kan sikre teamet en podieplads, men som samtidig er forbundet med visse ulemper: 

- Udfordringen lige nu er vores sydeuropæiske temperament, som får rejst en del protestflag, som juryen ikke er enig med os i og derfor ikke til vores fordel, forklarer sejler Peter Savnik og fortsætter:

- I dagens sejladser blev vi straffet på den hårde vind, så hver lille fejl talte stort. Henover middag gik vinden ned, og vi fik lavet færre fejl, siger Savnik, der håber på at slutte i top-5.Youngsters er med helt fremme

På en tredjeplads, ti point efter Bandholm, ligger et af de nyere Youngsters-hold, Youngsters TWO. 

Teamet viser seriøse takter, selv foran de ældre besætninger.

Det andet Youngsters-hold, som blev udtaget til første Youngsters-camp i Horsens, har dog langt flere problemer i den kraftige vind og ligger lige nu nr. 15 ud af 18: 

- I dag har været en svær dag, hvor vi var pressede på fysikken i blæsevejret. Vi lavede egentligt gode starter og var med helt fremme flere gange, men vi endte næsten altid med at lave fejl i de tætte situationer rundt om mærkerne, forklarer Youngster Rasmus Lumbye. 

Vinden skulle løje af i morgen, hvor de lettere besætninger måske har bedre mulighed for at holde sig i toppen. 

Stillingen lige nu: 

1. BANDHOLM WHITE TAILED EGALES

2. THURØ PIRATES

3. YOUNGSTERS TWO

4. BOGENSE HAPPY SAILORS

5. NIVÅ 

Sejladserne foregår på Sydmolen og kan ses på helt tæt hold, kun få meter fra molen. Desuden kan stævnet følges via Sejlsportsligaen.dk.

Se lørdagens resultater her

content-loader
content-loader
content-loader