Gå til hoved-indhold
Gordon Skinner og Peter Visby fra grossisten Scanmarine var stolte på Mets. De fik ideen til produktet i 2016. Foto: Troels LykkeUdstyr
Gordon Skinner og Peter Visby fra grossisten Scanmarine var stolte på Mets. De fik ideen til produktet i 2016. Foto: Troels Lykke

Scanmarine i Kastrup fik idé til prisbelønnet oppustelig VHF-nødantenne

Når masten knækker og du skal sende til land er den oppustelige Galaxy - infl8 løsningen, fortæller Gordon Skinner og Peter Visby fra Scanmarine, der fik ideen. Produkt tog Dame Award på Mets.

Af Troels Lykke |

Måske er 1.250 kroner givet godt ud, hvis du er typen, der vil være sikker på at du kan bruge din VHF, når der skal kaldes efter hjælp langt fra land.

Om den oppustlige Galaxy infl8, med et antennekabel indeni, forklarer Gordan Skinner fra Scanmarine i Kastup

- Den kan række 20 sømil når den er foldet ud. Den er pakket sammen med en adapter og to patroner. Den kan bruges flere gange og pakkes ned efter brug, forklarer Gordon Skinner vi mødte på verdens største udstyrsmesse Mets i Amsterdam i sidste uge.

Verdens første oppustelige nødantenne

Galaxy infl8 er verdens første oppustelige nødantenne til VHF. Produktet vandt Dame Award i kategorien Lifesaving and safety equipment.

I oppustelig tilstand er den 1,6 meter høj og i pakket tilstand fylder den som en madpakke.

- Hvis din antenne sidder i masten og masten knækker så kan Galaxy infl8 være en god idé. Herefter kan du montere den på fx søgelænderet eller targabøjlen, siger Gordon Skinner.

Fik idé i 2016

- Vi fik ideen til den oppustelige nødantenne i 2016 i Mets og Shakespeare Marine tog den til sig og nu er den her og vinder Dame Award-pris, det er vi selvfølgelig stolte over, siger Peter Visby, der driver Scanmarine med Gordon Skinner.

Den oppustelige antenne er samtidig i en synlig farve, når helikopteren skal lede efter den nødstedte.

Det var nomineret 63 produkter fordelt på 8 kategorier i årets Dame Award. Flere nyheder følger derfra.

Antennen fra Shakespeare Marine er 1,6 meter høj.

Så lidt fylder antennen, når den er pakket ind. Foto: Troels Lykke

Her ses den lige før den pustes op. Og i videoen bliver den pustet op på et sekund. Foto og video: Troels Lykke

 

content-loader
content-loader
content-loader