Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Finn: EM-sejlads i 3-4 meter bølger - danske André Højen nr. 41

Finnsejlerne måtte kæmpe for medaljerne i et hårdt medal race i Spanien, hvor Ed Wright trak det længste strå. André Højen var eneste dansker til start.

Af Sara Sulkjær |

24 knobs vind med 31 knob i stødene, og bølger der strakte sig 3-4 meter. Der var udfordringer nok for de europæiske Finn-sejlere, der havde fundet vej til det afgørende medal race ved EM i spanske Cádiz. 

Det til trods for, at det var ti erfarne herrer, der havde fundet vej til startlinjen. Således var fire verdensmestre, tre europamestre, to OL-medaljevindere og en enkelt America's Cup-vinder klar til medaljekampen.

Svensker på tredjepladsen

Eneste dansker i Spanien, André Højen Christiansen, formåede ikke at blande sig blandt de bedste og endte derfor uden for medal race. Med en 21. plads som bedste resultat sluttede danskeren på en samlet 41. plads ud af 91 startende. 

Øverst i tabellen endte til gengæld britiske Ed Wright, der i forvejen har en EM-titel fra 2006 på CV'et foruden flere andre medaljer, herunder en VM-titel fra 2010. 

Lige i kølvandet på den nykårede europamester fulgte Nicholas Heiner fra Holland, mens svenske Max Salminen snuppede sølvmedaljen. 

Hop ombord hos svenskeren i det hårde medal race i videoen øverst i artiklen og se de samlede resultater her

Den nye europamester, Ed Wright. Foto: Robert Deaves 

content-loader
content-loader
content-loader