Gå til hoved-indhold
Anne-Marie Rindom må regnes som sikker på startlinjen i Aarhus. ArkivfotoKapsejlads
Anne-Marie Rindom må regnes som sikker på startlinjen i Aarhus. Arkivfoto

Danske VM-sejlere skal findes til Kielerwoche

Ét stævne afgør sejlernes skæbne, når pladserne til VM i Aarhus skal uddeles. Få også overblikket over antallet af VM-pladser, der i alt er tildelt Danmark i de forskellige klasser.

Af Sara Sulkjær |

Først i slutningen af juni finder de danske elitesejlere ud af, om timerne i fitnesscentret og på vandet har båret frugt. 

Det er det tyske stævne Kieler Woche, som sejles fra den 20. til 24. juni, der vil danne rammen om den afgørende udtagelse for OL-klasserne, undtaget for RS:X og Kiteboard. 

- Kieler Woche er valgt, fordi konkurrencen som udgangspunkt har et højt sportsligst niveau, og den foregår på et tidspunkt, der så vidt muligt understøtter sejlernes forberedelser frem mod VM, forklarer Dansk Sejlunion om beslutningen og påpeger også den økonomiske fordel ved et stævne nær Danmark.  

Jena og Katja kan stadig deltage

Udtagelsessystemet er enkelt - den sejler eller besætning, der vender retur til Danmark med den højeste slutplacering, kan skrive VM i august i kalenderen. Er Danmark tildelt fire pladser i en klasse, betyder det derfor, at de fire bedst placerede kan bruge sommeren i Aarhus.

Også sejlere, der ikke har mulighed for at deltage i Kiel, kan gøre sig forhåbninger om at sejle med om VM-medaljerne. Det sker, da Dansk Sejlunion i ekstraordinære tilfælde har mulighed for at tildele en sejler eller besætning en af VM-pladserne. 

Dermed kan de forsvarende 49erFX-verdensmestre Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, der sandsynligvis sejler Volvo Ocean Race under udtagelsesstævnet, stadig tildeles en plads ved VM. 

I nødstilfælde udpeger DS

I det tilfælde, hvor det ikke lykkes at afholde sejladser ved Kieler Woche, er det i stedet Dansk Sejlunions ledelse, der udpeger de sejlere, der skal vise Dannebrog frem ved verdensmesterskabet. 

Det er endnu uvist, hvor og hvornår RS:X- og Kiteboard-sejlerne skal kæmpe om VM-pladserne. 

De danske pladser ved VM: 

49er: 4 pladser

49erFX: 4 pladser

Nacra 17: 4 pladser

Laser Radial: 4 pladser

Laser Standard: 2 pladser

Finn: 1 plads

RS:X (m): 1 plads

RS:X (k): 1 plads

Kiteboard (m): 1 plads

Kiteboard (k): 1 plads 

Danmark kan senere få tildelt yderligere pladser, hvis en nation eksempelvis ikke ønsker at anvende samtlige af sine tildelte VM-pladser. 

content-loader
content-loader
content-loader