Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Humøret var højt ombord på de seks DS37 kølbåde. Foto: KDY Sailing Event.

Grønlandske børn deltog ved sejlsportsdag i KDY

32 grønlandske og danske børn var en tur på Øresund, arrangeret af KDY Sailing Event og Gentofte Kommune. Der blev sejlet kapsejlads ud for Skovshoved Havn.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Der var glæde og begejstring hos 32 grønlandske og danske børn, som torsdag var ude at sejle med KDY Sailing Event ud for Skovshoved Havn i forbindelse med deres besøg i Gentofte Kommune som UNICEF 2018 by.

Grønlandsk sang om bord

Efter velkomst, 'skippermøde', udlevering af redningsveste og sejlerhandsker, gik de 32 forventningsfulde grønlandske og danske børn ned i de seks DS37 kølbåde, hvor KDY's VIP skippere forklarede børnene, hvordan bådene virker og betjenes, samt naturligvis om sikkerhed under sejlads.

- Vel ude af Skovshoved Havn blev gennemført en 'distancekapsejlads' til et mærke ud for Taarbæk Havn og retur. Sejladsen gik tillige forbi Knud Rasmussen ved Hvidøvre, så børnene kunne hilse på grønlandsfareren, og mange af børnene kendte en hel del til Knud Rasmussen, fortæller Dan Ibsen fra KDY.

- KDY Sailing Event skipperne fortalte begejstret om de utrolig glade og søde børn, og nogle sang på grønlandsk undervejs i sejladsen, så humøret var højt, fortæller han.

Snak i bådene

Efter endt 'kapsejlads' gik bådene i havn, hvor der i fællesskab blev rigget af og snakket i bådene, hvorefter alle børnene blev samlet ved KDY's klubhus og der blev sluttet af med fine præmier til den vindende besætning og en velfortjent sodavand.

- Sikkerheden var meget højt prioriteret, hvor alle børn bærer redningsvest og sejler med erfarne, certificerede instruktører. KDY Sailing Event har yderligere to sikkerhedsfartøjer på vandet som følger med sejlbådene under hele eventen. Og alle både og sikkerhedsfartøjer har indbyrdes radiokontakt via VHF. Endelig er bådene også godkendt af Søfartsstyrelsen til event sejlads, fortæller Dan Ibsen.

Lokale værtsfamilier

I forbindelse med at Gentofte Kommune er UNICEF 2018 by er de 15 grønlandske børn inviteret til at bo hos lokale værtsfamilier med børn i nogle uger, hvor de får undervisning i dansk på en skole, og resten af dagen er de sammen med værtsfamilierne og deres børn på skolen.

- KDY glæder sig over at kunne bidrage med at give de grønlandske børn en god oplevelse på Øresund i forbindelse med deres besøg i Danmark og Gentofte Kommune, som supplement til deres samlede oplevelse hos værtsfamilierne og opholdet i København, afslutter Dan Ibsen.

Velfortjente sodavand til besætningerne. Foto: KDY Sailing Event.

Kapsejladsen gik til et mærke ud for Taarbæk Havn og retur. Foto: KDY Sailing Event.

Børnene lærte en masse om sejlads og sikkerhed til søs. Foto: KDY Sailing Event.

Instruktører fra KDY Sailing Event lærte børnene om sejlads. Foto: KDY Sailing Event.

content-loader
content-loader
content-loader