Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Frederikssund Sejlklub håber på at kunne anskaffe to nye J/80'ere. PR-foto.

Frederikssund Sejlklub får støtte fra Nordea-fonden - 'Sejlads for flere'

'Sejlads for flere' i Frederikssund Sejlklub får nu 330.000 kroner i støtte fra Nordea-fonden. Målet er at få flere på vandet, især den yngre generation, forklarer Christian Hangel fra klubben.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Frederikssund Sejlklub har fået 330.000 kroner fra Nordea-fonden til projektet 'Sejlads for flere', der har den målsætning at få flere ud at sejle og dermed bidrage til at skabe mere aktivitet på Roskilde Fjord.

Med 330.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan Frederikssund Sejlklub nu igangsætte projektet, der har været på tegnebrættet siden sidste generalforsamling, hvor klubben med stort flertal vedtog at bruge 110.000 kroner af egenkapitalen til selvfinansiering af et projekt, der skulle munde ud i anskaffelsen af to moderne klubejede både.

Den nye sejlgeneration

Christian Hangel fra Frederikssund Sejlklub, der ud over at have været en af initiativtagerne bag projektet også er bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion, uddyber baggrunden for projektet:

- Sejlsporten og sejlklubs miljøet i Danmark er i disse år under forandring. Generationen, der gjorde sejlads til en folkesport i 1970-80'erne 'flager ud'. De nye generationer af sejlere springer ikke i samme grad som tidligere ud i sejlerlivet som bådejere med hver sin egen båd, uden først at have lært at sejle, siger Christian Hangel.

- Ligeledes er der en del sejlere, der prioriterer familielivet på måder der betyder, at der ikke er plads til egen båd, konkluderer han.

Andre sejladsformater

- Derudover er der med sejlsportsligaen og ungdomsligaen kommet nye konkurrencemæssige sejladsformater, hvor både seniorer og juniorer i sejlklubhold frem for individer konkurrerer, hvilket styrker fællesskaberne og klubånden, siger Christian Hangel.

- Bevilligen fra Nordea Fonden muliggør, at vi nu i Frederikssund Sejlklub kan opbygge en moderne attraktiv platform, der betyder at vi kan tiltrække nye målgrupper til sejlerlivet, uden at disse behøver at starte ud som bådejere, samt supplerer vore eksisterende tilbud for junior- og handicapsejlads, fortæller Christian Hangel.

Lokale fællesskab

Med 'Sejlads for flere' håber Frederikssund Sejlklub at kunne bidrage til det lokale fællesskab langs kysten.

Formand for Frederikssund Sejlklub, Lotte Moselund siger:

- Vi håber, at projektet vil fremtidssikre og udvikler klublivet og skabe en overbygning på den succes, vi har haft med vores juniorsejlere de sidste 15 år, hvor mange unge er blevet fortrolige med sejlads. Med det nye tiltag håber vi, at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel blandt voksne om et sejladstilbud, der er let at gå til, fortæller Lotte Moselund.

Kysten er klar

Frederikssund Sejlklub har modtaget 330.000 kroner i støtte fra Nordea Fondens kystpulje på 50 millioner kroner, der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

- Kysten er klar, og vi er glade for, at Frederikssund Sejlklub vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved Roskilde Fjord, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Christian Hangel fra Frederikssund Sejlklub: - Bevilligen fra Nordea Fonden muliggør, at vi nu i Frederikssund Sejlklub kan opbygge en moderne attraktiv platform.

content-loader
content-loader
content-loader