Gå til hoved-indhold
Glade Bandholm-sejlere efter sejren i Kerteminde. Foto: Frederik Sivertsen / SejlsportsligaenKapsejlads
Glade Bandholm-sejlere efter sejren i Kerteminde. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Bandholm tager sin anden ligasejr i 2. division trods svær søndag

To sejre ud af to mulige. På trods af vejrmæssige udfordringer og rutsjebane-placeringer sluttede Bandholm øverst i Kerteminde. Bogense-teamet blev toer.

Af Sara Sulkjær |

Seks prikker i syv sejladser. Lørdag var en fremragende dag for Bandholm-teamet, der var suveræne i den hårde vind i Sejlsportsligaens 2. division. 

- Vi fik en rigtig godt start på stævnet lørdag. Alting spillede for os. Perfekte starter og resten af besætningen kæmpede, forklarer sejler Peter Ammundsen i en pressemeddelelse.  

En succes, der blev afbrudt i søndagens lette vind. En 6-3-2-1-serie var dog nok til at sikre teamet, der også vandt det foregående stævne i Frederikshavn, den samlede sejr: 

- Søndag var det som om, at alt vores fart var væk, og den lette vind gjorde det svært at udfører den taktik, vi ellers havde planlagt, forklarer Ammundsen. 

Overraskende Bogense-sejlere

Et hold, der til gengæld havde mere fart søndag, var Bogense-teamet, der sidste år sejlede med i 1. division. Truppen var tæt på den kendte besætning med Ulrik Meyer Nielsen som rorsmand og Ulrik Kärill, Mads Nielsen og Kasper Grønbek.

Besætningen snuppede andenpladsen - til overraskelse for både dem selv og tilskuerne: 

- Selv er vi noget overraskede over, at vi kunne klare os så godt i den lette vind. Der er ingen tvivl om, at vinden har været svingende, og det har været udfordrende, understreger Ulrik Meyer Nielsen. 

- Særligt da vinden forsvandt, var vi noget spændt på, om vi kunne holde placeringerne. Det gik rigtig godt, og vi har haft en rigtig god weekend, fortsætter sejleren.  

De unge på podiet 

De unge Youngsters Two, der kender hinanden fra match-race og J/70- og J/80-sejlads, snuppede den sidste podieplads. Et flot resultat af holdet, der for første gang slutter i top-3. 

- Det har været fedt at være med, og vi er klar på mere, det er jo mega sjovt, fortæller Youngster, Emil Kjær. 

Der er da heller ingen tvivl om, at holdet klarede både det lette, men også udfordrende vejr på niveau med mange af de mere erfarne besætninger.

Høj adrenalin og vejret var udfordrede

Den eneste klub, der havde slået Bandholm efter lørdagens sejlads, var Thurø. Fulde af forhåbning gik de efter en podieplads til det andet stævne.

Det holdt dog ikke i søndagens vejr, hvor holdet sluttede på en sjetteplads:

- Vi sejlede godt lørdag i den friske vind, og banerne var til vores fordel. Der var mange tætte sejladser, virkelig meget adrenalin, beretter Morten Lohse og fortsætter: 

- I dag var der lidt mere lotto i det! Vi lå to’er i går, og det var vores rutine til ret – ja halvgammel om man vil – der gjorde det, mens vi i dag er lidt forfulgt af uheld og svigende vind. 

Det sociale er det bedste


Thurø tager trods den lidt skuffede placering hjem med et smil.

- Det sociale er helt specielt ved dette koncept, og det er vi vilde med, og vi får snakket om en masse forskellige ting med de andre besætninger samtidig med, at vi sejler konstant, forklarer sejlerne. 

- Vi snakker meget om trim med de andre på molen, og mens vi venter i bådene. Vi får et kæmpe boost af at snakke trim og andre ting med de andre, slutter de.

Næste gang sejler ligaen i Skovshoved, hvorefter finalestævnet sejles i Aarhus foran DOKK1, helt inde i havnebassinet. 

Se de samlede resultater fra Kerteminde-stævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader