Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
AkzoNobel fører foran Brunel, Mapfre og Vestas, der er til venstre på grafikken, mens Dongfeng ligger efter på en direkte rute til højre, men med 6 knob langsommere fart.

Brunel ligger til samlet sejr i Volvo Ocean Race - live nu - Mapfre fører

Men Brunel og Mapfre skal bl.a. sejle en omvej forbi en trafikseparering, før de når målstregen, men måske får de vinden først. Målgang i Haag i dag mellem 13 og 16. Live nu kl 14.37

Af Troels Lykke |

Tingene er vendt på hovedet efter fly by i Aarhus. Lige nu ser det ud til, at Brunel kan overraske med en samlet sejr, selvom de var et par timer efter i Aarhus.

Lige nu sejler Bouwe Bekking med America's Cup-vinder og OL-guldvinder Peter Burling på en mere nordlig kurs ud for Holland. 

En trafikseparering skiller dem ad. Brunel fører over Mapfre, mens AkzoNobel er i front og kun har 64 sømil til mål, kl. 9.49.

De sejler omkring 18 knob, mens Dongfeng, der ligger langs Hollands kyst, kun sejler 12 knob. Dongfeng har 114 sømil til mål.

Den der kommer først i mål blandt Brunel, Mapfre og Dongfeng vinder den samlede Volvo Ocean Race. 

Bekking: Et vindskift gjorde vi kom på forkert side 

Bekking forklarer til Volvo Ocean Race-siden.

- Vinden skiftede så meget, at vi kom på den forkerte side af TSS (trafikseparering). Det er dyrt, da det betyder, at vi skal skal sejle 90 grader til mållinjen (som det ses på grafik i top af artikel, red.). 

Se live

Men det der skal redde AkzoNobel, Brunel, Mapfre og Vestas er, at de får den kraftige vind først, som der forventes før Haag, hvor der er målgang i dag mellem 13 og 16.

Dongfengs navigatør Pascal Bidegorry fortæller, at de venter på den nye vind fra nordvest, og den er meget hård.

Følg bådene her lige nu

Her et foto af Brunel, lagt på deres Facebook-side for ni timer siden. Brunel henter ind på Akzonobel, nu er der kun 0,2 sømil mellem dem.

Volvo-både blev spottet fem sømil ud for Hvide Sande af Kristian B. Møller lørdag aften. Tak for billedet. Foto: Kristian B. Møller

content-loader
content-loader
content-loader