Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Bouwe Bekking i 2018 på Brunel i Volvo Ocean Race.

Jordomsejler-veteran Bouwe Bekking fra Danmark bliver vagtkaptajn i The Ocean Race VO65 Sprint

Team JAJO, Hollands VO65-deltagelse i The Ocean Race VO65 Sprint, fortæller at den legendariske hollandsk-danske Bouwe Bekking, der før har sejlet otte gange i Volvo Ocean Race, skal være vagtkaptajn. Inport-sejladser starter 7. januar i Alicante.

Af Troels Lykke |

59-årige Bouwe Bekking, veteran fra otte udgaver af The Ocean Race, slutter sig til Team JAJOs kernebesætning på fem hollandske unde, 30 år-sejlere, ledet af skipper Jelmer van Beek til den nye tre-etape-sejlads.

"Vi er glade for, at vi har været i stand til at tilføje en så erfaren sejler til vores hold til etape 1," kommenterede van Beek, som kender Bekking godt efter at have arbejdet med ham tidligere.

”Med Bouwe bringer vi en masse erfaring med ombord. Det er en, der kender båden som en af de bedste."

Etaperne i The Ocean Race VO65 Sprint Cup

Op til seks hold forventes at konkurrere om The Ocean Race VO65 Sprint Cup.

Etape 1 starter den 15. januar 2023 og tager flåden af de ens 65-fods både fra Alicante, Spanien til Mindelo, på den nordatlantiske Kap Verdes øhav.

Anden etape starter den 8. juni og ses VO65s-løbet fra Aarhus, Danmark til Haag i Holland, via en forbiflyvning af Kiel.Sailing.City.

På den tredje og sidste sektion, der starter den 15. juni, vil VO65-besætningerne sejle fra Haag tilbage til Middelhavet til Genova, Italien.

Inport-race i Alicante, Aarhus og Genova

Ud over de åbne hav-sejladser vil VO65-holdene også konkurrere i en mini in-port race-serie med heats, der finder sted i Alicante, Aarhus og Genova.

"Ocean Race VO65 Sprint Cup giver VO65-holdene og besætningerne mulighed for at opleve Ocean Race," kommenterede Bekking, der bor i Danmark og er dansk gift.

"Det er en ideel mulighed for at optræde og præsentere dig selv for offentligheden og sponsorer under pres. Det, at jeg får lov til det sammen med denne unge generation af hovedsageligt hollandske sejlere, er noget særligt og gør det rart.”

Bekking sagde, at han fandt den ungdommelige ånd i Team JAJO-kampagnen tiltalende og så frem til at samarbejde med skipper van Beek og navigatøren Max Deckers - som begge er under 30 år.

Bekking: Jeg giver dem ideer

"Jelmer vil tage de taktiske og strategiske beslutninger sammen med Max," præciserede han.

"Hvis jeg bliver spurgt, vil jeg give dem point og ideer, som de kan overveje," siger Bekking til The Ocean Race-hjemmesiden

Team JAJO-mandskabet er i Alicante og forbereder sig til det første løb i havnen den 7. januar 2023 og starten på etape 1 en uge senere.

Holdet bruger også denne træningsperiode til at køre besætningsforsøg for de resterende fire pladser og planlægger at annoncere sit fulde lineup inden jul.

Team JAJO besætningsliste

Jelmer van Beek (NED) – skipper
Max Deckers (NED) – navigator
Bouwe Bekking (NED) – vagtleder
Rutger Vos (NED) – bådkaptajn
Laura Van Veen (NED) – læge
Jorden van Rooijen (NED) – fordækker

content-loader
content-loader
content-loader