Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dansk Finnjolleklub er stor tilhænger af singlehand kapsejlads. Foto: Michael Kurz, Finn Masters 2017.

Dansk Finnjolleklub's refleksion over alternativet til Silverrudder

Efter weekendens hændelser ved singlehand sejladsen Silverrudder, reflekterer Finnejolleklassen nu over om 'Alternativet til Silverrudder for ægte singlehand sejlere' kan findes i Finnjollen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Dansk Finnejolleklub er stor tilhænger af singlehand kapsejlads, og har derfor reflekteret over de mange kommentarer til weekendens Silverrudder hændelser.

- Formatet for Silverrudder og lignende singlehand kapsejladser i kølbåde stiller vi os lidt undrende over for, men det er en fri verden og skipper har ansvaret, skriver bestyrelsen i Finnjolleklassen på finnjolle.dk.

Singlehanded jolle

Det store antal tilmeldte deltagere til singlehand kapsejladser, som Silverrudder, er et bevis på at tilgangen til at sejle singlehand vil fortsætte i mange år frem.

- Den vækst kommer Finnjolleklubben også til at profitere af. Måske vil nogle af de mange kølbåds-singlehandere se en fordel i fremover at 'singlehande' i en jolle i stedet for en blysvinger?, spørger bestyrelsen.

Få grundstødninger

Dansk Finnjolleklub har præsenteret flere punkter med tilbud til de mange Silverrudder tilmeldte, hvad enten de blev på land, opgav undervejs eller fuldførte:

1. En 100% sikker, lækker og hurtig Finnjolle kan købes for under 50.000 kr med årlige driftsudgifter under 10.000 kr.

2. Vi sejler ikke i længere tid ad gangen, end det er forsvarligt. Det vil sige i snit 4-6 timer pr dag til kapsejladser (både skal ligge i havn om natten).

3. Kapsejlads i Finnjolle er ikke et risikofyldt koncept og vi oplever meget får grundstødninger.

4. På land og vand tilbyder vi føl-mentor ordninger og supplerer med præcis rådgivning, infomøder mm. Du får nogle af landets bedste singlehand sejlere som personlig læremester i den fortsatte udvikling af dine sejlertalenter.

5. Til kapsejladser har vi en til lejligheden udvalgt 'sejler ambassadør', der samarbejder med baneledelsen. Både på vand og på land giver det en løbende god koordinering og afvikling af de sportslige aktiviteter.

6. Når vi træner og kapsejler, så er der lagt tid ind til den hyggelige snak og løgnhistorierne.

7. Aldersrelateret træning og kapsejlads. Vores medlemmer er i gennemsnit godt 50 år med et spænd fra 19 til +70 år.

8. Vi giver gratis prøvetimer på udvalgte havne i Danmark. Kontakt Finnjolleklassen via 'Forum' på finnjolle.dk.

content-loader
content-loader
content-loader