Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
'Dirty Bertie' er en jolle af typen RS K6 og måler seks meter. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

Britisk sejler tog til Silverrudder men båden blev afvist

Tom Burton læssede sin jolle på traileren og kørte i bil fra England til Svendborg, men fik ikke lov til at deltage i weekendens Silverrudder. En god håndfuld både blev faktisk afvist.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Tom Burton havde som godt 400 andre sejlere fra 13 lande meldt sig til weekendens Silverrudder-sejlads.

Da den britiske sejler fik søsat sin jolle i Svendborg og havde fået klæbet sejladsens store nummerskilt fast ved stævnen, kom Svendborg Amatør Sejlklubs kontrollører forbi.

De frivilliges opgave er at checke bådenes sikkerhedsgrej i forhold til en solosejlads rundt om Fyn.

En god håndfuld både blev ikke godkendt. For den britiske sejler blev svaret også et 'no go'.

For lille til kapsejladsen

Tom Burtons jolle kørt fra England til Svendborg er knap seks meter lang og af typen RS K6 fra værftet Rondar Races i England.

Læ er der ingen steder om bord, og man sidder med rumpetten i vandskorpen. I dette tilfælde 140 sømil nonstop rundt om Fyn.

Når Tom Burtons jolle med navnet Dirty Bertie ikke fik fuld plade på kontrollørernes checkliste, skyldtes det dels en overordnet vurdering af, at den var for lille til at kunne gennemføre sejladen og dels, at flere af Silverrudders sikkerhedskrav ikke kunne opfyldes.

- Han tog afvisningen meget pænt, og da han så vejrmeldingen, kom han hen og takkede os for, at vi ikke lod ham sejle, fortæller stævneleder Ole Ingemann til Fyns Amts Avis.

- Faktisk nåede vi at blive gode venner med både ham og konen, som havde taget flyet til Danmark. Vi spurgte, om de i stedet havde lyst til at blive frivillige, gav dem et par Silverrudder-jakker og så hjalp de os, siger Ole Ingemann.

Sikkerhedscheck virkede

Stævnelederen oplyser, at bådtypen var korrekt angivet i Tom Burtons tilmelding, men at klubbens frivillige ved gennemgangen ikke kendte typen, der dog blev placeret i klassen 'kølbåd mini'.

- Man kan jo så sige, at vores sikkerhedscheck ved broerne virkede, og at det - trods englænderens lange rejse - fik en happy end. Både mand og kone tog det i hvert fald med godt humør, forsikrer Ole Ingemann.

'Dirty Bertie' blev afvist af Silverrudders sikkerhedscheckere. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

 

content-loader
content-loader
content-loader