Gå til hoved-indhold
Furlex TD fra Seldén er med en tre centimeter smallere diameter, hvilket nye, danske moderne både bruger. Foto: Troels LykkeUdstyr
Furlex TD fra Seldén er med en tre centimeter smallere diameter, hvilket nye, danske moderne både bruger. Foto: Troels Lykke

Ny mindre Seldén forstagsrulle til både over 30 fod

Nye Luffe, X-Yachts og Nordship-både er blandt de bådmærker, der bruger Seldéns nye, smallere forstagsrulle, der også kan bruges elektrisk.

Af Troels Lykke |

På verdens største udstyrsmesse for professionelle i bådbranchen præsensterede svenske Seldén en forstagsrulle Furlex TD, der er med mindre diameter, end hidtil set.

- Rullen er tre centimeter smallere i diameter, hvilket gør at den kan komme længere frem i båden, da den fylder mindre, samtidig kan den gøres elektrisk, forklarer den danske forhandler Søren Lindstrøm fra Seldén i Humlebæk,da vi møder ham på Mets-udstillingen i denne måned.

Modellen Furlex TD, der koster fra 25.000 kroner, gøres elektrisk ved at fjerne tovtromlen og hvorefter der monteres en el-motor. Den mindste Furlex TD Elektrisk koster fra 58.000 kroner.

Eftermontering kan ske på Furlex-modellerne 200 og 300

Du kan også eftermontere på eksisterende Furlex modeller 200 og 300, hvilket  koster fra cirka 28.000 kroner.

Om salget af elektrisk Furlex, siger Søren Lindstrøm.

- Det går over alt forventning, folk vil gerne have trykknap-sejlads.

Sejlere er mere og mere til trykknap-sejlads, forklarer den danske Seldén-importør. De elektriske forstagsruller fås med to gear. Foto: Troels Lykke

Søren Lindstrøm viser her den nye Furlex TD frem på Mets i Amsterdam. Foto: Troels Lykke

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites