Gå til hoved-indhold
Udstyr
Med en motor inde i Seldén rullemasten er det nu lettere at rulle ind og ud på bommen, også når der skal rebes. PR-foto Seldén

Seldén Mast sætter nu motor ind i Seldéns rullemaster

Seldén Mast placerer nu en motor inde i masten, så det er endnu lettere at rulle sejlet ud eller når der skal rebes. Teknikken foregår i samarbejde med det elektriske spil E40i med tre gear. E40i-spillet fylder langt mindre.

Af Troels lykke |

Det er nu blevet endnu lettere for mand og hustru, når sejlene skal sættes på en rullemast fra svenske Seldén Mast, der i mange år har haft et tæt samarbejde med Elvstrøm Sails i Aabenraa.

- Et elektrisk spil placeres nu inde, nederst i rullemasten, det sker med vores nye el-spil E40 i, forklarer ingeniør Peter Thagaard, chef for Seldén Danmark til minbaad.dk.

Peter Thagaard er lige nu på Mets-udstilling i Amsterdam, for at vise forhandlere fra hele verden om det nye system.

Sådan virker det

Når man trykker på ”OUT” knappen vil sejlet rulle ud og og det nye E40i-spil vel stramme bomudhalet, mens motoren i masten følger sejlet ud.

Hastigheden er dobbelt op når knappen ”IN” trykkes sammtidig med knappen ”OUT”.

Når der skal rebes trykkes bare på "IN" knappen for at udløse bomudhalet.

Nyt E40i fylder mindre uden stor motor under

Det nye elektriske spil E40i fra Seldén Mast er bygget op med en elektrisk motor, der er placeret inde i selve spillet, hvilket gør at den fylder langt mindre end man ellers ser med elektriske motorer, der kan tage plads nede i kahytten, når spillet placeres på ruftaget. Spillet har tre hastigheder.

Se her på video hvordan Seldens system virker på en sejlbåd

Priser

E-spil: E40i Alu: 26.785,75kr. inkl. moms

E-spil: E40i Rustfri: 28.125kr. inkl. moms

Kan bruges på op til 38 fods både plus/minus

Se mere på www.seldenmast.com

content-loader
content-loader
content-loader