Gå til hoved-indhold
Allerede her fra efteråret kan motorerne findes hos de danske Mercury forhandlere. Både med 230 hk og 270 hk.Kort Nyt
Allerede her fra efteråret kan motorerne findes hos de danske Mercury forhandlere. Både med 230 hk og 270 hk. PR-foto

Ny Mercury med 230 og 270 hk med vandkølet VGT-turboaggregat

Efter 3 års udvikling er Mercury nu klar til levering af en helt ny type dieselmotorer, som forbedrer accelleration og tophastighed, men også med forbedret brændstoføkonomi.

Af Troels Lykke |

Forestil dig en indenbords dieselmotor med et nyudviklet og vandkølet VGT-turboaggregat samt commenrail-brændstofindsprøjtning. Så er der lagt op til ekstraordinær præstation, der forbedrer accelleration og tophastighed.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Jørgensen & Dahl A/S i Hundige Havn.

At motorerne så samtidig opfylder de nyeste EU krav til forurening (Tier-3 krav) er naturligvis en selvfølge.

Det betyder både forbedret brændstoføkonomi såvel som formindsket udslip af farlige stoffer i vores havvand, lover Mercury.

Tre års udvikling

Mercury har brugt de sidste 3 år på udvikling af de nye 3-liters indenbords bådmotorer. Allerede her fra efteråret kan motorerne findes hos de danske Mercury forhandlere. Både med 230 hk og 270 hk.

De nye dieselmotorer er fuldt kompatible med Mercury SmartCraft teknik, hvorved brugeren har direkte adgang til en stor mængde motorrelateret information.

Integreres med joystick

Ligeledes kan de integreres med Mercury Joystick Piloting (JPI) for indenbordsmotorer samt Joystck Piloting til indenbords motorer med drev (JPS).

"Vi oplever en forøget efterspørgsel på dieselmotorer, som er lette at installere, konfigurere og servicere. Med andre ord en motor, der gør sejlerlivet let og enkelt." fortæller Ringhard Burk, senior-direktør i Mercury for drev og indenbordsmotorer om baggrunden for udviklingen af de nye dieselmotorer.

Lang levetid

En lang levetid er sikret efter de nye motorer kan opfylde gennem intensive afprøvninger, der er langt mere krævende end en motor normalt udsættes for.

På hjemmesiden mercurymarine.dk under menupunktet "Brochurer" finder du nærmere specifikationer på selve motoren.

Allerede her fra efteråret kan motorerne findes hos de danske Mercury forhandlere. Både med 230 hk og 270 hk.

content-loader
content-loader
content-loader