Gå til hoved-indhold
Tur
Familien Veber gjorde en drøm til virkelighed, og sejlede til Caribien i en 30-fods sejlbåd. Privatfoto.

Familien Veber krydsede Atlanten i 30 fods båd - nu ny bog

Familien Veber sejlede 15 måneders langturssejlads til Caribien. I en ny bog 'Et år uden sko - Fra Parcelhus til palmestrand' fortæller de om idéen og selve rejsen, som foregik på lavt budget.

Af Maria Ravn Jürgensen |

'Familien som krydsede Atlanten i en lillebitte båd', sådan beskrev den svenske tv-kanal SVT familien Veber inden de seks tv-programmer 'Familier på eventyr', hvor man blandt andet kunne følge livet ombord på en 30 fods sejlbåd Anna Lisa.

Nu har de krydset atlanten to gange, og den 8. september udkom bogen 'Et år uden sko - fra parcelhus til palmestrand'. Bogen handler om den dansk-svenske families 15 måneders sejlads til Caribien på lavt budget.

Har taget overskud med hjem

"Det lyder dyrt. Og hvad med jeres arbejde?", var de flestes reaktion, da Margareta og Thomas Veber sagde deres job op og tog børnene ud af skolen.

Et 15 måneders eventyr ventede familien, og til trods for omgivelsernes skepsis rejste de afsted.

Nu fortæller de om hele processen, fra idéen opstod, til de satte sejl og indtog Atlanterhavet og Caribiens palmestrande.

- Vi så mange smukke øer, men det var de mennesker, vi mødte undervejs, som gjorde mest indtryk på os. Lokale familier åbnede deres hjem, og vi blev budt på mad og så, hvordan livet hos dem foregår. I 15 måneder var vi 'de fremmede', og det overskud, vi blev mødt med, har vi forsøgt at tage med hjem, siger Margareta Veber.

Langtur på lavt budget

Familien er et bevis på, at man hverken skal have vundet i Lotto eller have en 50-fods sejlbåd for at kunne sejle ud på eventyr.

- Hele familien kunne leve for 10.000 kroner om måneden. Vi fiskede og handlede på lokale markeder. Det hele handler om god planlægning og prioriteringer. Også i forhold til arbejde og skole, siger Thomas Veber som også er forfatteren bag succesbogen 'Hold kæft og rejs' som opfordrer danskerne til at rejse mere.

Bogen udkom på forlaget Ocean Dream den 8. september og koster 289 kroner. Den kan købes i boghandlen eller direkte på forlaget her.

Coveret til bogen.

Det blev til mange dyk på familien Vebers 15 måneders langturssejlads. Foto: Thomas Veber.

Familien fortæller om hele processen bag langturssejladsen og om mødet med Atlanterhavet. Privatfoto.

content-loader
content-loader
content-loader