Gå til hoved-indhold
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde

Flyer 8.8 nu hos Risbjerg - sejler som en drøm

Beneteau Flyer 8.8. Spacedeck er bred fremme for oven og har dybt V-skrog i bunden. Den sejlede som en drøm i Middelhavets dovne bølger, da vi testede den. Risbjerg giver en rundvisning.

Af Troels Lykke |

Beneteau Flyer 8.8. findes i to udgaver, Sundeck og Spacedeck, der har præcis samme skrog.

Motorbaadsnyt.dk testede båden, der giver mulighed for lystfiskeri med vennerne, da båden er tre meter bred og har meget plads til at gå rundt på.

Den har også otte fiskestangsholdere og hyttefad på agterkanten, til de fangede fisk.

Men båden kan også konverteres til tursejlads med familien, hvor der fremme kan skabes en kæmpe solseng, mens der agter kan grilles og otte personer kan sidde og spise ved cockpitbordet, der kan hentes frem fra stort rum under dørken. For med udenbordsmotor, stjæles der ikke plads til en indenbordsmotor. 

Lille kahyt med soveplads

Nede i kahytten, under dørken, er der derfor også plads til en minimalistisk, mørk stikkøje, hvor man akkurat kan ligge på tværs.

Fremme i kahytten er der to køjer, der kan omdannes til en dobbeltkøje, hvor der er kommer lys ind fra en lille, oplukkelig rude i bagbord side.

Et marinetoilet fra Jabsco med tilhørende holdingtank findes også. Men det med overnatning er ikke det denne båd vinder på, så skal man i stedet vælge modellen med Sundeck, hvor der er en stor kahyt.

Men det med tursejlads har dog ikke været det store hit i denne sommer, men båden, hvor der har et fint pilotsæde og co-pilotsæde, er dog dækket af et kort, solidt kanvas-soltag, der har gode greb i toppen, som kan være nødvendig i bølger eller acceleration. 

Derfor prisvinder

Grunden til at Beneteaus Flyer-både får priser skyldes det intelligente design med en virkelig bred, firkantet stævn.

Det e noget der giver stor plads fremme, men samtidig er skroget i bunden kraftigt, dybt V-formet  fremme til at skære bølgerne, og bred agter, hvor der er en skarp kant i siderne, der sikrer stabilitet.

Bådens skrog er udstyret med Air-Step, der betyder at der trækkes luft ind under skroget, når det planer, som det gør fra 16 knob. Og ifølge Beneteau giver Air-Step mindre friktion på bunden af skroget og dermed et mindre benzinforbrug. 

Beneteau Flyer 8.8. Spacedeck

Længde over alt 9,00 m

Skroglængde7,98 m

Bredde2,97 m

Vægt 2.640 kg uden motor

Brændstofkapacitet   400 l (600 l)

CE-kategori B8/C11

Dybdegang                  0,72 m

Motorstørrelse         maks 500 hk

Pris med 2 x Mercury 150 EFI 638.084 kr.

Pris med 2 x F200 Verado-Mercury 738.084 kr.

Antal toilet1 stk.

Antal køjer2 stk.

Forhandler www.Risbjerg.dk, Them ved Silkeborg

Værft  Beneteau Yachts, Beneteau.com, Frankrig

 

PR-foto

Flyer 8.8 kan nu ses hos Risbjerg ved Silkeborg. Den  har 2 x 225 Mercruiser bag på. Foto: Troels Lykke

Læs mere hos Risbjerg.dk om Flyer 8.8

content-loader
content-loader
content-loader