Gå til hoved-indhold
Frederikshavnerne kunne stille sig øverst på podiet efter en tæt stævneweekend. Foto: Frederik SivertsenKapsejlads
Frederikshavnerne kunne stille sig øverst på podiet efter en tæt stævneweekend. Foto: Frederik Sivertsen

Liga: Michael Hestbæk og KDY kunne ikke slå nordjyderne i 1. division

Sejlsportsligaens første 2018-stævne gav hjemmesejr til Frederikshavn efter tæt duel med KDY ført an af den professionelle sejler Michael Hestbæk. Horsens på tredjepladsen.

Af Sara Sulkjær |

Der var gæstfrihed til overflod, da Frederikshavn Sejlklub tog i mod 1. divisionsklubberne ved sæsonens første stævne i Sejlsportsligaen 2018 (26.-27. maj).

Dog udeblev gæstfriheden på ét punkt - værterne nappede selv den øverste plads på podiet. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

KDY med prik

Det var noget, der vakte begejstring blandt såvel de lokale tilskuere som nordjyderne på vandet: 

- Et fantastisk arrangement og flot opbakning på hjemmebane. Stævnet har levet op til alt det, vi kunne håbe på, og at vi så kroner det med en sejr er jo helt fantastisk, lød det fra frederikshavner-gast Rasmus Melsen oven på sejren, der kom i hus efter en tæt duel med KDY. 

Før 11. og sidste flight var der tre point mellem de to topteams, som skulle på vandet i hver sin sejlads. KDY med skipper Michael Hestbæk lagde maksimalt pres på frederikshavnerne ved at vinde første sejlads. 

De forsvarende mestre lod sig dog ikke ryste - også de prikkede i sidste runde. Dermed forblev forspringet på tre point, og Frederikshavn Seahawks kunne kort efter lade champagnen splashe ud over konkurrenter og tilskuere. 

Ny rekord - femte ligasejr


Det var femte gang i ligahistorien, at Frederikshavn vandt et stævne i Sejlsportsligaen. Det har ingen præsteret før - Hellerup kommer tættest på med fire sejre.

De fire nordjyder, Rasmus Melsen, Søren Steen, Rasmus Damsgaard og Kris Houmann, fortsætter dermed, hvor de slap i 2017 - som øverste hold, som de andre må jagte. 

KDY stillede med én af Danmarks mest kendte sejlere, Michael Hestbæk, ved roret. Han førte KDY til bl.a. seks prikker hen over de 11 flights - men også et par fjerdepladser, der i sidste ende kostede afgørende point målt i forhold til de sejrsvante frederikshavnere. 

Til trods for, at KDY næsten altid er med i topstriden ved ligastævnerne, har klubben til dato blot vundet et enkelt ligastævne - det var tilbage i 2015, hvor en kvindebesætning med Lotte Meldgaard sejrede i Skovshoved. Til gengæld er KDY stærk på andenpladser - den aktuelle i Frederikshavn var den fjerde. 

Horsens på vej frem


Tredjepladsen i Frederikshavn blev indtaget af Horsens Sejlklub og den faste ligabesætning med Jakob Nikolajsen, Jeppe Bregendahl, Mikkel Hougaard og Andreas Skjerning. 

Horsens sluttede seks point efter KDY, men havde samtidig fire points luft ned til Aarhus, med tilbagevendte Peter Warrer som skipper, på fjerdepladsen.

Det var anden podieplads til Horsens, som efter klubbens nylige indkøb af tre J/70'ere næppe for sidste gang i sæsonen har vist sig frem i førerfeltet. 

Hellerup i top-5

Hellerup sluttede som 5'er foran Hadsund, Svendborg og Kaløvig på de næste pladser. Kerteminde og Helsingør afrundede top-10. 

I den kommende weekend (2.-3. juni) gælder det sæsonåbningen i 2. division - også i Frederikshavn.  

Den 16. og 17. juni vender 1. division atter tilbage - denne gang i Kerteminde. 

Se herunder fin video fra stævnet i Frederikshavn: 

content-loader
content-loader
content-loader