minbaad.dk
tirsdag 11. december

Der bliver sejlet optimistjolle, zoomjolle og fevajolle på vandet ud for Struer Sejlklub. Foto: Troels Lykke

Struer Sejlklub har fået livlig ungdomsafdeling efter nyt tiltag

Struer Sejlklub's mål var at få flere unge på vandet i fritiden. Det er nu lykkedes, efter bestyrelsen i klubben besluttede at det skal være gratis for børn og unge at låne grej og udstyr.

Sejlklubber | 27-09-2018 10:59 | Af  Maria Ravn Jürgensen

Struer Sejlklub har besluttet at det skal være gratis for unge sejlere at låne både og udstyr. Børn og unge betaler 500 kroner for en hel sæson, som strækker sig fra aptil til oktober, og mod et depositum kan de gratis låne både, dragter og redningsveste, samt en jolle mindst en gang om ugen.

Under opsyn af frivillige er cirka 20 piger og drenge mødt op til træning i sejlklubben, som ellers har 400 medlemmer, hvoraf langt de fleste er voksne. Derfor besluttede Struer Sejlklub at gøre det nemmere for unge at komme på vandet.

Et mål om OL

En af sejlerne er 11-årige Mikkel Hedegaard Kildevang. Han sejler optimistjolle, men håber at komme til at styre en større båd en dag.

- Jeg ved ikke helt, hvilken bådtype jeg vil vælge, men jeg vil gerne på sejlerlandsholdet en dag og deltage i OL for Danmark, siger han til Ugeavisen Struer.

Selvom han drømmer om OL, handler sejladsen dog mest om sjov lige nu

- Det er hyggeligt at sejle og sjovt at styre båden selv. Og vi har det sjovt sammen på land. Nogle gange får vi lov til at bade, og hvis det blæser for meget, så bliver vi inden for og tager noget teori og hygger os, fortæller Mikkel.

Aktiv på vand

Klubbens bestyrelse har gennem længere tid arbejdet på at få flere unge på vandet. Tommy Venø Jensen fra Struer Sejlklub fortæller:

- Tidligere kostede det penge at låne både og udstyr, men vi har besluttet, at det skal være gratis, så flest mulige børn og unge får chancen for at opleve en aktiv fritid på vandet. Og så har vi gjort en indsats for at finde nogle rigtig dygtige og engagerede frivillige trænere, som de unge har det sjovt sammen med, fortæller han.

Det er ikke kun på vandet at Struer Sejlklub vil udbrede sejlsporten, også på land, nærmere e-sport.

Man kan prøve et virtual reality-computerspil når sejlklubben deltager i 'Teens Night' den 28. september i Struer.

Kilde. Ugeavisen Struer

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET