Gå til hoved-indhold
Oure-elever satte sig på pladserne 1, 2, 3 og 5 ved DM for sejlads for efterskoler. Foto: OureKapsejlads
Oure-elever satte sig på pladserne 1, 2, 3 og 5 ved DM for sejlerefterskoler. Foto: Oure

Oure-elever satte sig tungt på DM for sejlerefterskoler i Hou

Finalesejladsen havde drama og spænding ved det uofficielle DM for sejlerefterskoler. 14 hold stillede op. Der blev sejlet i Hou Maritime Efterskoles J/80ere.

 

Af Troels Lykke |

Onsdag 25. april var efterskolens sejlelever til det årlige HMI Oxbridge Cup, uofficielt Danmarks Mesterskab for sejlerefterskoler.

Stævnet havde i Hou 14 hold fra efterskoler. En årlig begivenhed, hvor man mødes og sejler kapsejlads sammen.

I år blev der sejlet i Hous maritime efterskoles J80'ere. 

Al slags vejr

Der blev gået til stålet i alt slags vejr. Først ingen vind og masser af strøm, efterfulgt at regn og hagl, men til sidst sol og en rigtig frisk vind ude for Hou i Østjylland.

Stævnet har samtidig en god social dimension, hvor sejlerefterskolerne mødes og udveksler erfaringer og sejleroplevelser. 

Blandt de førende var det tydeligt at se hvem der havde god kommunikation, samarbejde og boathandling, hvilket også gav sig udslag i at de nåede længst i det intensive stævne som blev afviklet i løbet af onsdagen.

Oure vandt igen

Igen i år kunne Oure Efterskole 9. og 10. klasse hjemføre mesterskabet. Elever der i de sidste par uger har trænet intensivt og presset hinanden i træningen og lært en masse. 

“Finalesejladsen havde alt det drama og spænding man kunne ønske sig. Holdene pressede hinanden maximalt og små fejl kostede dyrt. Hou var også med helt fremme og blande sig, men det var altså Oure, der igen trak det længste strå, fortæller underviser Ditte Juul, underviser på Oure Efterskole.

Hun forklarer videre:

"Alle 4 Oure-hold kunne have stået øverst på skamlen, men vinderbåden blev Johannes Lindegaard, Peter Thygesen, Christian Jørgensen og Oliver Vincents fra Oure Efterskole, som har arbejdet sammen som et hold, og har haft en opadgående formkurve under hele stævnet.” 

Gavekort til YOUNGSTER camp

Med vandrepokalen fulgte også et gavekort til YOUNGSTER camp på Oure i uge 28 for vinderbåden- sponseret af Sejlsportsligaen.

Efterskolerne som var repræsenteret ved stævnet var, Ranum-, Hou Maritime- og Oure Efterskole. Venø efterskole vender tilbage i 2019.

Top 5 i stævnet

1. Oure Efterskole

2. Oure Efterskole

3. Oure Efterskole

4. Hou Maritime Efterskole

5. Oure Efterskole

content-loader
content-loader
content-loader