Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Tidligere elev på sejladslinjen, Thomas Gedde Højland, gæstede undervisningen på Lundeborg Havn. Foto: Jesper Henriksen.

Oure-sejlere klar til Danmark Rundt efter undervisning om den gode besætning

En tidligere elev på Oure underviste i sit nye ledelsesværktøj, Resonans, som skaber optimale rammer for sejlerne fra Oure, når de skal Danmark Rundt 12. juni.

Af Troels Lykke |

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du fungerer i et team, eller hvordan du tilgår en given opgave?

Er du mest optaget af hvad, hvordan, hvem eller hvorfor opgaven løses? Og får du tanket energi ved at planlægge og eksekvere, få den gode idé, analysere detaljen eller indgå i sociale fællesskaber?

Alt dette og mere til fik sejlerne fra Oure Højskole besvaret om dem selv og deres medkursister, da tidligere elev på sejladslinjen og stifter af analyseværktøjet Resonans Thomas Gedde Højland gæstede undervisningen på Lundeborg Havn 14. maj 2018.

Det var nemlig med udgangspunkt i sejladsen, at Thomas udviklede værktøjet i sin tid. For det er helt afgørende for en god besætning at have en balance mellem de forskellige præferencer, styrker og faldgruber samt karakteristika vi alle er udstyret med.

The Dream Team

Gennem en øvelse blev kursisterne da også enige om, at ”The Dream Team” ombord på et skib både består af en hyggeminister, en humorpræsident, en praktiker, en eventyrer, en planlægger og en ledende rolle.

Efterfølgende øvelser hvor kursisterne i fællesskab skulle løse en række ukendte opgaver med tanke på gruppedynamik og samarbejde, viste vigtigheden af individernes rolle og forskellige kompetencer, og hvordan hver især er en afgørende brik i det store puslespil. 

Håndtering af kritik

En vigtig erfaring sejlerne også gjorde sig under disse øvelser, og som altid vil opstå i gruppearbejde, var håndtering af kritik og vigtigheden har dette.

For ifølge psykolog Barbara Fredrickson er kritik og brugen af denne også det, der skaber den bedste dynamik i en gruppe i fordelingen 3:1 – præcis ligesom kølen under vandet er en vigtig stabilisator, selvom sejlene fylder tre gange så meget.

Derfor er det afgørende at italesætte problemer og faldgruber som at puste vind i sejlene med ros og positivitet – så længe der kun fokuseres på hullet under vandoverfladen, der får os til at synke og ikke de små ridser i lakken.

Klar til Danmark Rundt 12. juni

En spændende og udfordrende dag sluttede med konstruktive refleksioner i solskinnet og en større selverkendelse hos alle medvirkende.

Det er uden tvivl et bedre rustet hold, der begiver sig på den nært forekommende sejlads Danmark Rundt, som starter 12. juni og de efterfølgende 11 dage pryder danske havne rundt om i landet med det røde O vejende i mastens top.

Læs mere på Facebook: Sejlerne fra Oure eller www.oure.dk/hoejskole/sport/sejlads-danmark-rundt

Se også film  (download)

content-loader
content-loader
content-loader