Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det lokale færgeselskab har lovet at indsætte ekstra færger i forbindelse med mesterskabet, hvis det bliver nødvendigt. Foto: Robert Deaves

OK-klassen på Ærø: Marstal Sejlklub holder DM for første gang i 16 år

60 OK-sejlere tager færgen til Ærø, når de skal kæmpe om DM-titlen i weekenden. To unge øboere er også på startlisten.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke tit, at der kapsejles ved større stævner i Marstal.

Sidste gang var i 2002, hvor piratjollerne gæstede Ærøs største by til deres danmarksmesterskab. 

Nu, 16 år senere, står klubben, der har omkring 400 medlemmer, atter i spidsen for et DM.

Denne gang er det 60 OK-sejlere fra Danmark, Tyskland og Sverige, der sætter kurs mod øen den 31. august til 2. september. 

Hele øen bakker op

Over et år er det siden, at OK-klubben henvendte sig med en DM-forespørgsel. En anmodning, der ikke var svær at takke ja til, forklarer stævnelederen i Marstal: 

- Det er hyggeligt, at der sker noget herovre, så vi tøvede ikke med at tage stævnet. Egentlig var vi mest nervøse for, om vi kunne skaffe frivillige nok, men det har på ingen måde været et problem, understreger Torben Kyhl overfor minbaad.dk. 

Faktisk har hele øen vist deres opbakning til stævnet. Butikkerne har velvilligt stillet sig til rådighed som sponsorer, og i alt 40 frivillige fra hele øen har meldt deres ankomst. 

De vil hoppe ombord på dommer- og mærkebåde på vandet, mens den professionelle kok på land ligeledes kan se frem til hjælpende hænder fra de lokale Ærøboere. 

Unge øboere til start i lånte joller

Sammen skal beboerne skabe et stævne, der leverer fair sejladser i øens farvand, og som på landjorden summer af hygge og gode røverhistorier, flankeret af lyden fra jazzspillende musikere, der vil møde sejlerne efter sejladserne: 

- Vi er sammen om at lave det. Det er en dejlig følelse og skønt at opleve, at alle gerne vil afvikle det så godt som muligt, fortæller Torben Kyhl. 

Ikke kun på frivillig-listen har de lokale skrevet sig på. Også i selve OK-feltet vil de lokale være på plads. Blandt de startende OK-sejlere er nemlig de to unge øboere, Asger Rabøl og Emil Gordon: 

- De har sejlet forskellige joller tidligere, men ville gerne prøve OK-jollen, da klubben tilbød dem at låne et par joller op til mesterskabet. De får helt sikkert noget hår på brystet til DM, der er deres første stævne, forklarer Kyhl fra Marstal Sejlklub

Et stort arbejde

Om blot tre dage skydes stævnet i gang. På land er pladsen til deltagernes campingvogne og telte klar, mens de første sejlere så småt ankommer med færgen fra Svendborg: 

- Det har været et stort arbejde, men vi håber, at vi har husket det hele. Nu er det bare op til vejret, forklarer Torben Kyhl, som ikke vil afvise, at klubben igen vil stille sig i spidsen for et større stævne: 

- Nu må vi selvfølgelig lige se, hvordan det går. Men vi er ikke helt skræmt væk, garanterer han. 

Emil Gordon og Asger Rabøl på 18 og 19 år har trænet et par måneder op til DM. Foto: Privatfoto

Smukke Marstal er klar til OK-sejlerne. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader