Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

OK-VM: OL-es tog sølv a-point med tysk vinder - Petersen fik gummiarm

Bo Peteren var aldrig helt med i spillet om guldet, men det var OL-stjernen fra America's Cup, svenske Fredrik Lööf, der tog sølv a-point med den tyske vinder Andre Budzien.

Af Troels Lykke |

Det blev utroligt tæt mellem Andre Budzien og Fredrik Lööf ved det gigantiske OK-VM for 144 OK-joller i Warnemünde i Nordtyskland.

De to sejlere var a-point da stævnet var slut. Tie'en blev løst ved at at Buczien var bedst i sidste sejlads og så vandt den tidligere Finnjolle-sejler sit tredje VM-guld i OK-klassen foran Lööf, der er tidligere verdensmester i Finnjolle og OL-guldvinder i Star i 2012 blandt andet.

Bo Petersen på 6. plads: Jeg græmmes

Bo Petersen fra Hellerup Sejlklub, den 55-årige arkitekt og dansk mester i OK-jolle, var ikke tilfreds med sin sidstedag ved VM.

Han sluttede på en 6. plads med dårligste placering som nummer fire, hvilket mange ville være glade for, men det er Bo Petersen ikke helt, kan man læse på hans facebook-profil.

- VM er ovre for 2018. Sidder lidt tilbage med en dum smag i munden. At være den 6. bedste OK sejler i verden er ikke dårligt, men med dagen i dag græmmes jeg. Jeg ved godt når jeg sejler godt og er i flow, og det var jeg bare slet ikke i dag... langt fra! Jeg tror jeg har fortænkt det hele i min iver, i stedet for bare at gøre det jeg er god til, fuld smæk på giggen og af sted. Gummiarm kan man sige om Bo P de sidste 2 dage. Næste år er VM i  New Zealand og det er for langt væk for mig, så tidligst i 2020... tiden går, skriver Bo Petersen, der akkurat slog sidste års europamester fra Norge, Lars Johan Brodtkorb. 

Jens Lauge, ligeledes fra Hellerup Sejlklub, tog en 18. plads ved VM, mens Jan Hempel Sparsø tog 24. plads.

Slutresultat VM i OK-joller, 144 både

1   GER 71  Andrè BUDZIEN  12

2   SWE 69  Fredrik LOOF  12

3   GER 18  Jan KURFELD  13

4   GBR 6  Charlie CUMBLEY  20

5   SWE 100  Thomas HANSSON-MILD  21

6   DEN 1507  Bo PETERSEN  24

7   NOR 428  Lars Johan BRODTKORB  28

8   NZL 582  Greg WILCOX  46

9   GER 803  Martin V ZIMMERMANN  48

10   NZL 573  Luke GOWER  50

Se hele resultatlisten

Vinderne ved OK-VM. Fotos: Robert Deaves

Den tyske bronzevinder Jan viser her hvordan man kan føre fra start.

content-loader
content-loader
content-loader