Gå til hoved-indhold
Brunel ligger næsten på linje med AkzoNobel på benet fra Newport til engelske Cardiff. Foto: Team BrunelKapsejlads
Brunel ligger næsten på linje med AkzoNobel på benet fra Newport til engelske Cardiff. Foto: Team Brunel

Matchrace i Volvo Ocean Race - fire både kan vinde efter Atlanterhavskryds

Der sejles tæt mod mållinjen i Cardiff, som de førende både krydser om 24 timer. Brunel og AkzoNobel er i front, mens Dongfeng og Vestas følger efter.

Af Sara Sulkjær |

Efter otte dages sejlads over Atlanten skiller under én sømil de to førende både, Brunel og AkzoNobel i en af verdens hårdeste kapsejladser, Volvo Ocean Race. 

Med Brunel i førertrøjen er det AkzoNobel med danske Nicolai Sehested som bådkaptajn, der i øjeblikket jagter holdets snævre føring: 

- Vi er gået ind i de sidste 24 timer, og ligger på linje med Brunel. Det bliver en virkelig taktisk kamp, specielt for Jules (navigatør på AkzoNobel, red.), fortæller AkzoNobel-sejler, Emily Nagel, til volvooceanrace.com.  

Seks knobs modstrøm

Med vind på under ti knob handler det i høj grad om at finde den hurtigste rute til havnebyen. En rute, der sætter de syv teams navigatører på en afgørende opgave - herunder også Brunels Andrew Cape, der blev anholdt under det seneste stop-over

Ikke mindst må de syv taktikere tage den kraftige strøm i Bristol-kanalen i betragtning. Hele seks knobs modstrøm kan bådene møde, hvis de går ind i kanalen på et ugunstigt tidspunkt. 

Hverken Brunel eller AkzoNobel kan derfor føle sig sikre på en podieplacering, inden linjen er krydset.

Vestas kan vinde

I kølvandet følger nemlig Dongfeng og Vestas med Jena Mai Hansen ombord, der har henholdsvis 17 og 30 sømil til den førende båd. 

- De har en god føring lige nu, men den kan blive reduceret til ingenting på det tidspunkt, hvor vi når frem til bugten, fortæller Charles Caudrelier, skipper på Dongfeng. 

Følg bådene på livetracking her

content-loader
content-loader
content-loader