Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sehested og AkzoNobel slår rekord: 602,51 sømil på 24 timer

Rorsmand og bådkaptajn Nicolai Sehested fremhæves af AkzoNobel-holdet i Volvo Ocean Race, da holdet med deres VO 65er sejlede 1.115 kilometer på et døgn i Atlanterhavet.

Af Troels Lykke |

Team AkzoNobel, der lige nu fører Volvo Ocean Race mod Cardiff i Sydengland, har netop slået en fantastisk rekord i Volvo Ocean Race.

De har nemlig passeret Ericsson Racings døgnrekord, der i 2008 lød på 597,03 sømil (1.105 km) sat i Sydatlanten på vej mod Cape Town. Dengang sejlede man i VO 70ere.

Skipper på Ericsson 4 var brasilianske Torben Grael, men nu har hans datter, OL-guldvinder i 49er FX Martine Grael, slået sin fars rekord. Hun sejler nemlig på  hollandske AkzoNobel.

AkzoNobel sejlede 602,51 sømil, 1.115 kilometer, på et døgn i vind på mellem 30 og 40 knob.

Topfart 30 knob

I videoen i toppen af artiklen forklarer vagtkaptajn Chris Nicholson fra AkzoNobel, der fortæller at det var svært at se, da bølgerne stod ind over en, mens man konstant surfede mellem 26 og 27 knob. Topfarten var på lige over 30 knob.

Det er Nicolai Sehested, der som bådkaptajn, er med til at styre hvor meget sejl og hvor meget gas man kan gi til VO 65eren.

- Når du jagter en rekord er der ikke plads til nogle breakdowns (nedbrud på materiel, red.), så det tilfredsstillende som bådkaptajn at alt holdt, uanset hvor meget vi pressede båden, siger han i en pressemeddelelse fra AkzoNobel.

Holdet havde en gennemsnitsfart på 25,1 knob (46,48 km/t)

Den tidligere Vo 65 rekord blev sat i 2014 af Abu Dhabi-holdet, der sejlede 550.8 sømil på et døgn i Volvo Ocean Race.

 Topfarten rundede de 30 knob, mens gennemsnitshastigheden var på 25,1 knob.

Det var Nicolai Sehested (tv) der fik sin tidligere Vestas-skipper Chris Nicholson med på AkzoNobel, da flere forlod båden kort før start i Alicante i oktober. 

Her sejler bådene, der om få dage er i Cardiff. AkzoNobel fører lige foran Team Brunel

content-loader
content-loader
content-loader