Gå til hoved-indhold
Flaget for solo-sejlere kan orientere politiet, hvis de finder båden forladt. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Flaget for solo-sejlere kan orientere politiet, hvis de finder båden forladt. Foto: Troels Lykke

Als-sejler opfinder singlehanded flag for sikkerhedens skyld

LM 24-sejler Bjarne Madsen fra Als har allerede solgt 60 singhanded-flag til sejlere for motor og sejl. - Hvis politiet en dag finder min båd, så ved de, jeg var alene, siger han til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Flere og flere sejler alene. Tendensen ses med fx Silverrudder, hvor der er totalt udsolgt i sejladsen om Fyn til september, men tursejlerne sejler også singlehand.

Nu kommer LM 24-sejler Bjarne Madsen med et flag, der synliggør, at man sejler alene.

Flaget har han fået produceret 200 af, og allerede på få uger er der solgt 60, fortæller sejleren fra den lille havn, Stevning på Als.

Et sikkerhedsspørgsmål

I flaget er der både et sejl og en skrue. Flaget er nemlig for både sejlere med sejl og sejlere for motor.

- Jeg kom med idéen til flaget ud fra et sikkerhedsspørgsmål, den dag jeg falder i vandet, gud forbyde det, der vil politiet vide, at jeg var alene om bord, det vil de kunne fortælle til mine børn. Det kræver selvfølgelig disciplin at skulle sætte flaget, når man sejler alene og tage det ned, når der er flere om bord, forklarer den 63-årige sejler Bjarne Madsen til minbaad.dk.

85 kroner inklusiv forsendelse

- Det vil være den største fornøjelse at se andre bruge flaget, jeg tror, det bliver udsolgt, men er villig til at få skabt flere flag, siger Bjarne Madsen.

Flaget, der koster 85 kroner inklusiv forsendelse, kan købes via MobilePay på telefonnummer 51908501, her kan adressen også indtastes. Man kan også sende en mail til Bjarne på sams@sport.dk

Bjarne Madsen sætter også flaget på sin LM 24 i Stevning Havn på Als.

content-loader
content-loader
content-loader