Gå til hoved-indhold
Også Peter Bruun, der har slået stregerne til Spækhuggeren, var med ved DM. Han sluttede på en samlet syvendeplads. Foto: Henrik SimonsenKapsejlads
Også Peter Bruun, der har slået stregerne til Spækhuggeren, var med ved DM. Han sluttede på en samlet syvendeplads. Foto: Henrik Simonsen

Klubbåd tabte mand ved Spækhugger-DM på Øresund

Spækhuggersejlerne kunne se eksempel på MOB-manøvre fra første parket ved weekendens mesterskab. Her tog Peder Skogstad, Bjarne Lindquist og Søren Due DM-titlen for sjette gang.

Af Sara Sulkjær |

En ren kvindebesætning fra Kjøbenhavns Amatør Sejlklub fik lov at vise deres færdigheder i weekenden, da 31 Spækhuggere mødtes til DM på Øresund. 

Her gav teamet, der sejlede på skolebåden DEN 77, en hjælpende hånd, da en mand fra Sejlklubbens Sundets klubbåd røg over bord.

- Så fik de lov at demonstrere, at de kan deres mand-over-bord. Der skete heldigvis ikke mere, og kvindebesætningen fik en præmie for at redde manden, fortæller Birgitte Nielsen fra Kvindelig Sejlklub, der for første gang i 30 år stod i spidsen for et DM. 

Erfarne sejlere snuppede titlen

Sammen med Klaus Kristensen fra Sejlklubben København bar Nielsen titlen som stævneleder ved et mesterskab, der beviste, at de erfarne Spækhugger-sejlere endnu ikke lader sig slå af den blomstrende ungdom. 

For sjette gang kunne Peder Skogstad, Bjarne Lindquist og Søren Due fra Sejlklubben Sundet og Ho Sejlklub således hente DM-guldet hjem. Med en serie, der blandt andet bød på fire prikker i de tolv afholdte sejladser, vandt de med syv point til andenpladsen. 

En andenplads, der var besat af Nikolaj og Christoffer Thorsell samt Martin Lund Pedersen. Kun to point havde sejlerne til Simon Østergaard, Brian Habekost og Lars-Peter Rosendahl, der indtog den sidste podieplads. 

På startlinjen manglede dog en vigtig konkurrent, da sidste års danmarksmestre, Jørgen og Jacob Bojsen-Møller, desværre ikke var at finde på Øresund. Deres mor fyldte 90 år, en stor begivenhed, der ikke sådan kan streges i kalenderen.

Hårdt arbejde for baneleder Tulstrup

Ikke desto mindre bød mesterskabet på spændende og intens sejlads. Noget, der glæder arrangørerne, som med 30 frivillige har arbejdet hårdt i kulisserne på land og vand:   

- Det har forløbet godt, og der har ikke været problemer, vi ikke kunne løse. Der har været lidt småskader, en sejler knækkede masten over salingshornene, og den sidste dag kolliderede to både med et flænset sejl og et bøjet salingshorn til følge,

Dermed har stævnets mest udfordrede mand sandsynligvis været baneleder Jørgen Tulstrup, der måtte tage højde for et yderst skiftende weekendvejr: 

- Han sagde ved præmieoverrækkelsen, at det havde været en svær opgave på grund af vindforholdene. Dels har den varieret i styrke, men der har samtidig været en del vindspring, forklarer Birgitte Nielsen. 

Bæredygtighed i højsædet

Hun kan samtidig glæde sig over at have stået i spidsen for et stævne, der i høj grad har satset på bæredygtighed. 

- Vi har gået efter økologiske basisvarer i discountudgaven, men ellers satset på bæredygtighed, blandt andet i arbejdet med at finde sponsorer og præmier til sejlerne, forklarer Nielsen.

En bæredygtig solcreme til de varme dage på vandet og en goodiebag med poser fra Miljøstyrelsens kampagne ‘Et hav uden affald’ er blandt de tiltag, der mødte sejlerne i København. 

Se resultater fra DM her og flere fine fotos af amatørfotograf Henrik Simonsen herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader